Állandó közmunkát ígért a polgármester, kettős állampolgárokat kapott a család

MN

2018. április 4., szerda 07:30, frissítve: szerda 09:59

Az RTL Klub Házon kívül című műsorának stábja ellátogatott az ukrán határ mentén fekvő kistelepülésekre, ahol már régóta tart az elnéptelenedés. Azonban miután bejárták a környéket, azt tapasztalták, hogy papíron ezekben a falvakban növekedésnek indult a népesség.

Tapasztalataik alapján van olyan családi ház, ahová száznál is több ukrán–magyar kettős állampolgár van bejelentve, azonban ezeket az embereket még senki sem látta. A helyiek biztosak benne, hogy ezek a szavazók részt fognak venni a vasárnapi választáson.

A Házon kívül stábja ellátogatott Kispaládra. Ez az az ukrán határ melletti település, ahol már lapunk munkatársai is megfordultak, élményeikről az alábbi cikkben számoltak be:

Kispaládon az elmúlt nyolc évben megháromszorozódott a lakosság, a legtöbben a főutcában laknak. A statisztika szerint azonban itt a legnagyobb az elvándorlás, és a legkisebb a születési arány. Mégis vannak olyan házak, ahol 30-an, 40-en, 50-en laknak.

Egy helyi asszony arról beszélt az RTL-nek, hogy a falu fideszes polgármestere, Magyar Sándorné, nagyjából 200 kettős állampolgárt jelentett be, cserébe ezért állandó közmunkát ígért. Az asszony és férje azóta sem kapnak közmunkát.

Arra a kérdésre, hogy nem számít-e retorzióra, azt válaszolta, hogy „én felvállalom, ha én ülök a börtönben, akkor mind jön velem együtt”. A polgármester nem akart nyilatkozni.

A teljes műsort ide kattintva nézheti meg.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.