Antikorrupciós ügyészséggel fékeznék meg a korrupciót

MN

2018. február 13., kedd 10:51, frissítve: kedd 11:03

Ismét benyújtja a parlamentnek az antikorrupciós ügyészség létrehozásáról szóló javaslatát az MSZP és a Párbeszéd – erről Harangozó Tamás, a szocialisták frakcióvezető-helyettese beszélt a Hír TV Reggeli járat című műsorában.

A politikus szerint kifejezetten az Elios-ügyhöz hasonló, közpénzekkel való visszaélések ellen hoznák létre a szervezetet, amely felett lenne egy civilekből és a tudományos akadémia jogászaiból álló kontroll.

Harangozó úgy véli, ha közpénzekkel való visszaélés gyanúja merül föl, akkor „kizárólagos jogkörrel csak ez a kvázi elit csapat vehetne részt a nyomozásban, ők folytatnák le, és lenne fölötte egy olyan civil kontroll, ami a javaslat szerint egyébként a tudományos akadémia jogász civil szervezeteiből és civilekből állna, mert ez egy nagyon markáns eszközrendszerrel rendelkező ügyészség lenne”.

Korábban az Együtt is felvetette, hogy létre lehet hozni egy Polt Pétertől független ügyészséget. Tavaly novemberben a Jobbik is pedzegette, hogy az ügyészi rendszer módosítása és egy párhuzamos korrupciós ügyészség létrehozása segítene a helyzeten.

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.