Arab sakkozót vert meg három rendőr

2012. június 5., kedd 04:35

Lékó Péter nemzetközi sakknagymester egyesült arab emírségekbeli edzőpartnerét és annak kísérőjét támadták meg rendőrök szombaton az egyik szegedi vendéglőnél. Utóbbi súlyosan megsérült.

Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt három rendőr ellen indított eljárást hétfőn a Csongrád Megyei Főügyészség. Az érintettek szombatra virradóra megtámadtak két arab férfit az egyik szegedi étteremnél, egyiküket megverték, a férfi súlyos sérüléseket szenvedett – közölte a Magyar Nemzettel Szanka Ferenc, a vádhatóság szóvivője. A sértettek az Egyesült Arab Emírségek sakkszövetségének tagjai, egyikük, a 18 éves nagymester Szalim Abdulrahman azért utazott hazánkba, hogy Lékó Péter nemzetközi sakknagymesterrel készülhessen fel az augusztusban kezdődő junior-világbajnokságra. A súlyosan bántalmazott férfi, Szaúd Mohamed al-Marzúki, az emírségek sakkszövetségének rangidős tagja a lap szerint sorozat bordatörést szenvedett, és a fején is megsérült.

További részletek a Magyar Nemzet keddi számában.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.