Arcot adott a Fidesz ENSZ elleni kampányának Szijjártó

MTI

2018. március 7., szerda 13:25, frissítve: szerda 13:39

Soros György és Brüsszel után az ENSZ is a Fidesz választási kampányának része lett. És hogy ne kelljen szenvedniük amiatt, hogy kivel jelenítsék meg a magyar kormányra – természetesen a migráció miatt – oly veszélyes nemzetközi szervezetet, Szijjártó Péter máris megtalálta az egyik megfelelő embert. Az ENSZ emberi jogi főbiztosa, Zeid Raad al-Husszein ugyanis korábban közölte, rasszistának és idegengyűlölőnek tartja Orbán Viktort, amit később megerősített. Külügyminiszterünk le is csapott a véleményre, mai tájékoztatóján azt mondta, felveszik a kesztyűt, megvívják a harcot, és egyetlen illegális bevándorlót sem engednek be Magyarországra.

Arról persze nem ejtett szót, hogy pénzes migránsok tízezreinek adtak el letelepedési kötvényt, s annak sokmilliárdos hasznát zsebre tették.

Ahogy arról sem, hogy három év alatt titokban legalább 2300 migránst helyeztek el Magyarországon, évente nagyjából annyit, amennyit Brüsszel kért. Eközben pedig közpénzből tízmilliárdokat öntöttek migráns- és Soros-ellenes kampányokba. Csak az utóbbira ment el 12 milliárd.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Szóval az MTI szerint Szijjártó Péter leszögezte: Zeid Raad al-Husszein pozíciójához méltatlanul viselkedett, mert „egy tagállami befizetésekből remek fizetéssel rendelkező nemzetközi hivatalnok” nem indíthat harcot egy demokratikusan megválasztott miniszterelnök ellen. Szijjártó közölte: fenntartja véleményét, miszerint a főbiztosnak le kell mondania.

Úgy folytatta, Zeid Raad al-Husszein szélsőségesen bevándorláspárti hivatalnok, aki a migrációt mint alapvető emberi jogot akarja elismertetni, valamint be akarja hozni a migránsokat Európába. Ezzel szemben Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány világossá tette, hogy a migrációt veszélyforrásnak tartja, amelyet nemcsak meg lehet, hanem meg is kell állítani – mondta a külügyminiszter. Hozzátette: látható, hogy a párhuzamos társadalmak veszélyt, rendezetlenséget idéznek elő, a kormány ezzel szemben a rendet és a biztonságot tekinti értéknek.

A külügyminiszter ezután „szánalmasnak és a férfiatlan dolognak” minősítette a főbiztos részéről, hogy keddi nyilatkozata felolvasása után elhagyta az ENSZ emberi jogi tanácsának üléstermét. Azt is kifogásolta, hogy külügyminiszterként a főbiztosnak írt levelére nem kapott hivatalos választ, csak egy sajtóközleményt tettek közzé.

Szijjártó Péter jelezte: a globális migrációs csomagról szóló vitában jövő hétfőn New Yorkban képviseli a magyar kormányt, és ismét világossá teszi, hogy Magyarország szuverenitásából, biztonságából egy tapodtat sem vagyunk hajlandók engedni.

Arra a felvetésre, hogy 2015 szeptemberében Orbán Viktor az ENSZ közgyűlésén a világkvóták bevezetése mellett érvelt, most viszont a kormányzati kommunikáció ezzel ellentétes állításokat fogalmaz meg, Szijjártó Péter azt mondta: már akkor is azt az álláspontot képviselték, hogy a migráció kérdése nem lehet csak európai probléma, hanem az egész világnak foglalkoznia kell ezzel az üggyel.

Az ENSZ migrációs csomagjával kapcsolatban a Jobbiknak is komoly fenntartásai vannak, a párt mégis csupán kommunikációs hadjáratnak tartja a kormány új, ENSZ-ellenes kampányát. Politikusuk, Toroczkai László a Lánchíd Rádióban korábban elmondta, kormányra kerülésük esetén pártja sem pénzért, sem titokban nem fogadna be bevándorlókat.

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.