Átadták az új sürgősségi osztályt Ajkán

2011. október 20., csütörtök 16:06

Átadták az ajkai Magyar Imre Kórház új sürgősségi osztályát – tájékoztatta a kórház csütörtökön az MTI-t.

Nyári Ildikó főigazgató közölte: a kórház a sürgősségi ellátás fejlesztésére kiírt pályázaton 400,6 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert, a projekthez Ajka önkormányzata 44,5 millió forinttal járult hozzá.

A kivitelezési munkálatok tavaly októberben kezdődtek, az új létesítmény 1100 négyzetméteres területén a mentők fogadására alkalmas, zárt helyiség mellett várótermet és több vizsgálót is kialakítottak.

Nyári Ildikó elmondta, hogy a 445 millió forintból új orvostechnikai eszközöket – hordozható EKG-t, defibrillátorokat, röntgenkészüléket, lélegeztetőgépet, ultrahangkészüléket vásároltak. Hangsúlyozta, hogy a fejlesztéssel csökken a sürgősségi ellátás ideje és a továbbküldött betegek aránya, kevesebb lesz a súlyos szövődmény.

A traumatológiai, belgyógyászati és gyermekgyógyászati vizsgálóban szakorvosok és szakképzett személyzet várja az Ajkára érkező betegeket. Az új sürgősségi osztály várhatóan novemberben kezdi meg működését – tette hozzá.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.