Átadták az új sürgősségi osztályt Ajkán

MNO-KA

2011. október 20., csütörtök 16:06

Átadták az ajkai Magyar Imre Kórház új sürgősségi osztályát – tájékoztatta a kórház csütörtökön az MTI-t.

Nyári Ildikó főigazgató közölte: a kórház a sürgősségi ellátás fejlesztésére kiírt pályázaton 400,6 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert, a projekthez Ajka önkormányzata 44,5 millió forinttal járult hozzá.

A kivitelezési munkálatok tavaly októberben kezdődtek, az új létesítmény 1100 négyzetméteres területén a mentők fogadására alkalmas, zárt helyiség mellett várótermet és több vizsgálót is kialakítottak.

Nyári Ildikó elmondta, hogy a 445 millió forintból új orvostechnikai eszközöket – hordozható EKG-t, defibrillátorokat, röntgenkészüléket, lélegeztetőgépet, ultrahangkészüléket vásároltak. Hangsúlyozta, hogy a fejlesztéssel csökken a sürgősségi ellátás ideje és a továbbküldött betegek aránya, kevesebb lesz a súlyos szövődmény.

A traumatológiai, belgyógyászati és gyermekgyógyászati vizsgálóban szakorvosok és szakképzett személyzet várja az Ajkára érkező betegeket. Az új sürgősségi osztály várhatóan novemberben kezdi meg működését – tette hozzá.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.