Átadták az új sürgősségi osztályt Ajkán

MNO-KA

2011. október 20., csütörtök 16:06

Átadták az ajkai Magyar Imre Kórház új sürgősségi osztályát – tájékoztatta a kórház csütörtökön az MTI-t.

Nyári Ildikó főigazgató közölte: a kórház a sürgősségi ellátás fejlesztésére kiírt pályázaton 400,6 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert, a projekthez Ajka önkormányzata 44,5 millió forinttal járult hozzá.

A kivitelezési munkálatok tavaly októberben kezdődtek, az új létesítmény 1100 négyzetméteres területén a mentők fogadására alkalmas, zárt helyiség mellett várótermet és több vizsgálót is kialakítottak.

Nyári Ildikó elmondta, hogy a 445 millió forintból új orvostechnikai eszközöket – hordozható EKG-t, defibrillátorokat, röntgenkészüléket, lélegeztetőgépet, ultrahangkészüléket vásároltak. Hangsúlyozta, hogy a fejlesztéssel csökken a sürgősségi ellátás ideje és a továbbküldött betegek aránya, kevesebb lesz a súlyos szövődmény.

A traumatológiai, belgyógyászati és gyermekgyógyászati vizsgálóban szakorvosok és szakképzett személyzet várja az Ajkára érkező betegeket. Az új sürgősségi osztály várhatóan novemberben kezdi meg működését – tette hozzá.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.