Avatás: óriási rendőri készültség a Hősök terén + Videó

LM

2012. március 17., szombat 12:27, frissítve: szombat 13:41

Hatalmas rendőri jelenlétet és ellentüntetőket is vonzott a Magyar Nemzeti Gárda avatása a Hősök terén – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója.

Ülve avatja tagjait a Magyar Nemzeti Gárda, hogy ne formáljanak alakzatot leendő tagjai, ami rendőri beavatkozást vonhatna maga után – jelentette a Hír TV tudósítója. A Hősök terén megtartott rendezvényen ezért nem hangzott el a Himnusz sem.

A Szépművészetinél közben magukat civilként aposztrofáló ellentüntetők jelentek meg, akik az avatás betiltását követelik. Soraikban van a botrányhős Dániel Péter is. A két társaságot rohamrendőrök sorfala választja el egymástól.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban megpróbálta betiltani az álláspontja szerint jogsértő rendezvényt, a bíróság azonban helyt adott a szervezők kifogásának. A hatóság ezután közölte: minden törvényes eszközt felhasználnak a közrend biztosítása érdekében, és ha jogsértő cselekményt észlelnek, feloszlatják a rendezvényt.

Forrás: Hír TV

A szerkesztő ajánlja

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.