Az államtitkár szerint nincs azzal baj, ha kisnyugdíjasoktól kér pénzt a Fidesz

MN

2018. január 6., szombat 09:44, frissítve: szombat 11:01

Nem tartja erkölcsileg aggályosnak Novák Katalin, hogy még a rosszabb anyagi helyzetű kisnyugdíjasoktól és a nagycsaládosoktól is pénzt kérjen a Fidesz – írja a Hír TV online változata.

A kormánypárt közelmúltban megválasztott alelnöke ugyanakkor kijelentette, hogy senkit nem érhet szankció azért, ha nem támogatja pénzadománnyal a Fideszt. Novák Katalin szerint aki pár száz vagy pár ezer forintot tud hozzátenni a sajátjából, maga is elköteleződik a Soros György elleni küzdelem mellett.

„Ez egy lehetőség azoknak, akik szívesen adnának támogatást – a visszajelzések alapján elég sokan vannak. Én nem érzek benne sem kényszert, sem erkölcsi dilemmát” – fejtette ki.

Amint arról korábban beszámoltunk, levélben kér anyagi segítséget a kormánypárt a további kampányhoz, ahogy a szövegben fogalmaz, azért, hogy az ország magyar ország maradhasson. A levelet Orbán Viktor a Fidesz elnökeként írta alá. A magyaroknak csekket is küldenek, és adományokat várnak. A nagyobbik kormánypárt ugyanakkor azt állítja, hogy csak olyanok kapták meg a levelet, akik önként adták meg az adataikat, kedden kiadott közleményük szerint „Orbán Viktor miniszterelnök a napokban levélben keresi meg azokat a Fidesz támogatókat, akik erre korábban felhatalmazást adtak”. Ennek azonban ellentmond, hogy elhunyt személyeknek is kipostázták a sárga csekket.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.