Az alvilág pénzelhette a rendőri vezetőket + Videó

BL

2012. június 2., szombat 06:08, frissítve: vasárnap 15:21

Az éjszakai élet ismert figurája, V. László vesztegethette meg a pénteken őrizetbe vett két vezető beosztású rendőrtisztet – értesült a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet névtelenséget kérő ügyvédi forrása szerint a lányfuttatással és kábítószer-kereskedelemmel is összefüggésbe hozott V. László – aki egyebek mellett több jól menő fővárosi szórakozóhely működtetésében érdekelt – üzelmeinek leplezése, illetve a „nyugodt munkakörülmények” megteremtése érdekében korrumpálhatta Kalmár Tamást, a BRFK eddigi közrendvédelmi főosztályvezetőjét és Hopka Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályának volt vezetőjét.

A lap információi szerint a vállalkozónál több mint háromszázmillió forint igazolatlan eredetű készpénzt is lefoglaltak a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség közös akciója során. A Magyar Nemzet forrása szerint az ügy negyedik szereplője a vállalkozó munkatársa lehetett, ő intézte a vesztegetési pénzek átadását.


Mint arról az MNO beszámolt, az őrizetbe vételekre még csütörtökön került sor. A főügyészség csak annyit közölt, hogy korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult eljárás hivatalos személyek, illetve civilek ellen. Egyéb tájékoztatást a széles körű nyomozás érdekére tekintettel nem adtak. A Hír TV tudósítójának jelentése szerint a gyanúsítottak kihallgatása feltehetően még péntek este is tartott.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.