Az emberek nem hittek a rémhíreknek

2011. november 14., hétfő 17:42

A Fidesz szóvivője szerint a vasárnapi II. kerületi időközi választáson bebizonyosodott, hogy nem volt táptalaja az ellenzéki riogatásnak, az emberek nem hitték el a rémhíreket.

Selmeczi Gabriella hétfői budapesti sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy a rendszerváltás óta még soha nem volt olyan magas a részvételi arány időközi választáson, mint vasárnap a II. kerületben. Az a bizalom, amellyel a szavazók több mint fele kitüntette Láng Zsoltot, a Fidesz–KDNP jelöltjét, „őt is, és bennünket is erősít a további munkánkban” – fogalmazott.

Láng Zsolt a tájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy vasárnap gyakorlatilag megismételték a 2010-es tavaszi parlamenti választás eredményét. Mint mondta, bízik abban, hogy a második fordulóig hátralévő két hétben megerősítik a Fidesz–KDNP-re szavazókat abban, hogy jól döntöttek, és olyanokat is meg tudnak győzni a részvételről, akik vasárnap nem voksoltak.

A már országgyűlési képviselő Láng Zsolt arra a kérdésre, hogy ha nyer jövő vasárnap az egyéni választókerületben, ki kerül a fővárosi listás parlamenti helyére, azt válaszolta: erre a kérdésre a november 27-i második forduló után kell visszatérni, amikor meglesznek a hivatalos eredmények. Hozzátette, ha nyer, a jelöltet a Fidesz elnöksége, illetve országos választmánya nevezi majd meg. Azzal kapcsolatban, hogy az LMP II. kerületi képviselőjelöltje, Karácsony Gergely szerint Láng Zsolt a megengedettnél többet költött a választási kampány során, a fideszes politikus azt válaszolta: jelölőszervezete, a Fidesz–KDNP eddig is minden kampány után elszámolt, az Állami Számvevőszék pedig egyszer sem állapított meg szabálytalanságot.

A főváros 2-es számú választókerületében tartott – az alacsony részvétel miatt érvénytelen – vasárnapi időközi országgyűlésiképviselő-választáson Láng Zsolt kapta a legtöbb szavazatot, a voksok 52,61 százalékát. Lévai Katalin (MSZP) 24,18 százalékot, Karácsony Gergely (LMP) 15,55 százalékot, Bodor Zoltán (Jobbik) 6,53 százalékot, míg Kovácsics Ádám (Jólét és Szabadság Demokrata Közösség) 1,13 százalékot kapott. Az urnák előtt a szavazók 39,02 százaléka jelent meg, így két hét múlva második fordulót kell tartani.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.