Az emberek nem hittek a rémhíreknek

2011. november 14., hétfő 17:42

A Fidesz szóvivője szerint a vasárnapi II. kerületi időközi választáson bebizonyosodott, hogy nem volt táptalaja az ellenzéki riogatásnak, az emberek nem hitték el a rémhíreket.

Selmeczi Gabriella hétfői budapesti sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy a rendszerváltás óta még soha nem volt olyan magas a részvételi arány időközi választáson, mint vasárnap a II. kerületben. Az a bizalom, amellyel a szavazók több mint fele kitüntette Láng Zsoltot, a Fidesz–KDNP jelöltjét, „őt is, és bennünket is erősít a további munkánkban” – fogalmazott.

Láng Zsolt a tájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy vasárnap gyakorlatilag megismételték a 2010-es tavaszi parlamenti választás eredményét. Mint mondta, bízik abban, hogy a második fordulóig hátralévő két hétben megerősítik a Fidesz–KDNP-re szavazókat abban, hogy jól döntöttek, és olyanokat is meg tudnak győzni a részvételről, akik vasárnap nem voksoltak.

A már országgyűlési képviselő Láng Zsolt arra a kérdésre, hogy ha nyer jövő vasárnap az egyéni választókerületben, ki kerül a fővárosi listás parlamenti helyére, azt válaszolta: erre a kérdésre a november 27-i második forduló után kell visszatérni, amikor meglesznek a hivatalos eredmények. Hozzátette, ha nyer, a jelöltet a Fidesz elnöksége, illetve országos választmánya nevezi majd meg. Azzal kapcsolatban, hogy az LMP II. kerületi képviselőjelöltje, Karácsony Gergely szerint Láng Zsolt a megengedettnél többet költött a választási kampány során, a fideszes politikus azt válaszolta: jelölőszervezete, a Fidesz–KDNP eddig is minden kampány után elszámolt, az Állami Számvevőszék pedig egyszer sem állapított meg szabálytalanságot.

A főváros 2-es számú választókerületében tartott – az alacsony részvétel miatt érvénytelen – vasárnapi időközi országgyűlésiképviselő-választáson Láng Zsolt kapta a legtöbb szavazatot, a voksok 52,61 százalékát. Lévai Katalin (MSZP) 24,18 százalékot, Karácsony Gergely (LMP) 15,55 százalékot, Bodor Zoltán (Jobbik) 6,53 százalékot, míg Kovácsics Ádám (Jólét és Szabadság Demokrata Közösség) 1,13 százalékot kapott. Az urnák előtt a szavazók 39,02 százaléka jelent meg, így két hét múlva második fordulót kell tartani.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

x
Rendkívüli hír