Az ész megáll: fideszes képviselőt kaptak ajándékba a gyerekek

2018. március 2., péntek 20:52, frissítve: péntek 21:09

Nem mindennapi bejegyzés fogadta azt, aki csütörtökön a Magdu Lucian Román Iskola és Óvoda Facebook-oldalára látogatott. Abból ugyanis az derült ki, hogy Simonka György fideszes dél-békési országgyűlési képviselő öt óvodásnak és tizenhat iskolásnak saját közösségi oldalát népszerűsítő pólókat küldött ajándékba. Ők egy rajzpályázat résztvevői voltak, aminek viszont maga Simonka volt a fővédnöke.

Az iskola oldalára nem kevesebb, mint huszonöt fotót töltöttek fel az ajándékok átadásának ünnepélyes pillanatairól. Ezeken a nebulók – talán kevéssé meglepő módon – némileg értetlenül és meglehetősen kényszeredetten mosolyognak a kamerába.

A kommentelők a tanulóknak gratuláltak, maga az ötlet viszont kapott hideget-meleget. Volt, aki gusztustalannak minősítette a „díjakat”, más szégyent, gyalázatot emlegetett vagy a kisdobosvilág visszatéréséről írt.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy maga Simonka nem osztotta meg sem a bejegyzést, sem a fényképeket saját Facebook-oldalán (legalábbis eddig), vagyis nem jelenthető ki, hogy saját választási kampányához szerette volna felhasználni a gyerekeket, illetve az alkalmat. Pedig csináltak már ilyet fideszes képviselők, erről például itt és itt írtunk, de Simonkától sem áll távol a műfaj. Arról is hírt adtunk, hogy korábban saját aláírásukkal ellátott tejetképmásukkal díszített csokoládét, vagy krumplit, esetleg tojást osztogattak politikusok.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.