Az LMP a parlamentél retteg, Gyurcsány is ott van + Videó

LR, NT

2011. december 23., péntek 11:27

A rendőrök „elmozgatták” az útból az LMP aktivistákat és a politikusokat, akik többek között a stabilitási törvény ellen tiltakoznak – számolt be a Hír TV tudósítója.

A pénteki tüntetés résztvevői bejelentették: délután a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium előtt folytatják a demonstrációt. Karácsony Gergely, az LMP országgyűlési képviselője a Hír Televíziónak azt mondta: lemondtak a mentelmi jogukról, egyszerű állampolgárként vannak jelen, s fontosnak tartják a demokráciát. A stabilitási törvénnyel kapcsolatban a politikus úgy vélekedett, hogy az bebetonozza Magyarország gazdaságpolitikáját.


Mint ismert, az LMP-sek „önláncolással" kezdték el a balhét.

Pénteken a parlament olyan törvénytervezetekről fog szavazni, amelyeket ha elfogad a kétharmados többség, akkor Magyarországot kivezetik az európai parlamentáris demokráciák közül – mondta Karácsony, példaként említve a választójogi törvényt. Gyurcsány Ferenc is kiment a földön ülő tüntetők elé. „Nem szégyenled magad? Minket ilyenkor már gumilövedékkel lövettél volna” – kiáltották neki a helyszínen tartózkodó jobbikos képviselők. Őket egyébként az LMP szimpatizánsai összekeverték a fideszes honatyákkal, így azt kérték tőlük, hogy ne szavazzák meg a választójogi törvényjavaslatot.

Forrás: Hír TV

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.