Az LMP Fegyelmi Bizottsága elé kerül Ungár Péter botránya

MN

2017. szeptember 13., szerda 07:53, frissítve: szerda 13:58

Az LMP Etikai Bizottsága megállapította, hogy Ungár Péter etikai vétséget követett el, így az ügyet a párt Fegyelmi Bizottsága elé terjesztik – tudta meg a 444.hu. Ez a bizottság azt vizsgálja, történt-e fegyelmi vétség, és ha úgy ítéli meg, hogy igen, meghatározhat valamilyen retorziót is a politikussal szemben.

A 24.hu LMP-s forrásokra hivatkozva azt írja, a politikus megrovást fog kapni, aminek nincs konkrét következménye, csak megdorgálják.

Mi is beszámoltunk arról, hogy Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját a biztonsági őrök dobták ki Momentum által rendezett Nyitás Fesztiválról: az LMP elnökségi tagja befeküdt más sátrába ittasan, majd hiányos öltözetben szedték ki egy patakból. A Momentum szóvivője is megerősítette lapunknak azt a több szemtanú által egybehangzóan tett állítást, hogy Ungár minősíthetetlenül viselkedett. A politikus ezért valamennyi momentumos rendezvényen nemkívánatos vendégnek számít.

Ungár Péter később nyilvánosan bocsánatot kért, és azt írta, kész személyesen is elnézést kérni azoktól, akik viselkedését zavarónak találták. Az LMP-s politikus egyébként maga kérte az etikai vizsgálatot.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.