Az LMP ismét feljelentést tesz a Klik informatikai beszerzése miatt

MN

2018. március 2., péntek 11:10, frissítve: péntek 11:21

Hadházy Ákos sajtótájékoztatóján olyan esetet mutatott be, amely tökéletes lakmuszpapírja annak, ahogy a Fidesz szétverte a magyar oktatást és lopott el milliárdokat – írja közleményben az LMP. A párt közölte, hogy feljelentést tesznek az ügyben.

Azt írják: az LMP társelnöke a sajtótájékoztatón bemutatta, hogy a Klebersberg Központ (Klik) használhatatlan számítógépes nyilvántartási rendszerre költött 900 millió forintot. Hadházy Ákos kiemelte, hogy a számítógépes nyilvántartási rendszer tavaly május óta működésképtelen vagy éppen teljesen kihasználatlan. 

„A kormány képviselője az üggyel kapcsolatban beismerő vallomást tett: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter elismerte, hogy a Klik által EU-s pénzből vásárolt informatikai rendszerek valóban nincsenek meg vagy használhatatlanok. A döbbenetes beismerő vallomást folytatva a miniszter azt is elmondta, hogy a Kliknek összesen 1,2 milliárd forintot kellett visszafizetnie” – írták.

Az LMP álláspontja szerint Lázár János elismerte, hogy a Klik lopott. Korábban az ügyészség megszüntette a nyomozást, de Hadházy Ákos újból feljelentést tesz, egyben felszólítja a kormányt, hogy a politikai felelősöket is nevezze meg – olvasható a párt közleményében.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.