„Az MSZP minden eszmét semmibe vett”

PR

2011. december 5., hétfő 05:00

Az MSZP csak jelszavakban baloldali, minden eszmét semmibe vett – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában Gazsó Ferenc professzor. Az MSZP megszüntetett, társadalompolitikai tagozatának egykori tiszteletbeli elnöke a lapnak arról is beszélt: a neoliberális szisztéma globális színtéren történt bukásával mozgástér nyílhat az Orbán-kormány számára.

Magyarországon nincs politikai baloldal – szögezte le a Magyar Nemzetnek adott interjújában Gazsó Ferenc professzor, az MSZP megszüntetett, társadalompolitikai tagozatának egykori tiszteletbeli elnöke. Mint fogalmazott, az MSZP csak jelszavakban baloldali, ám minden eszmét semmibe vett, nem is szabad velük túl sokat foglalkozni. Gazsó úgy látja, az európai baloldaliak azért állnak ki még mellettük, s utasítják el a Fidesz vezette kormányt, mert Orbán Viktorék felrúgták az elvárt ortodox kudarcos gazdaságpolitikai etikettet, visszautasították a neoliberális forgatókönyveket.

Gazsó ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is: a magyar kormány a gazdasági válság ellenére kegyelmi állapotban van. Miután a neoliberális szisztéma a globális színtéren is megbukott, elviekben mozgástér nyílhat számunkra. Megjegyezte: nehéz elhinni, hogy devizahitelekkel történő „elárasztásunk” véletlen lenne, illetve figyelemre méltó az is, hogy Bajnai Gordonnal kapcsolatban tele vannak elismerő szavakkal a nyugati neoliberális körök.

A teljes interjút a Magyar Nemzet hétfői számában olvashatják.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.