Az őcsényi panziótulajdonos szerint bűnpártoló Orbán Viktor

2017. október 3., kedd 19:32, frissítve: kedd 20:44

Átadta a hivatalt az alpolgármesternek az őcsényi polgármester, akinek vesztét a nemzeti konzultációkkal táplált menekültellenesség okozta. A településen decemberben tartanak időközi választást –számolt be a Hír TV

A településen egy panziós – egy civil szervezet közreműködésével – olyan menekülteket üdültetett volna, akik hivatalosan oltalmat kaptak a magyar hatóságoktól. A polgármester az első nyilatkozatában pártolta a kezdeményezést, ezért azonban sokan támadták a Facebookon. A falu lakóinak feltüzelésében két önkormányzati képviselő is részt vett. Velük a polgármester a jövőben nem tudott volna együtt dolgozni, ám a képviselő-testület nem volt hajlandó feloszlatni magát. A polgármesternek emiatt nem maradt más választása, mint hogy lemond.

A népharag a panzió tulajdonosát is elérte, amikor kiszúrták a kisteherautójának a kerekeit. A helyiek indulatairól a miniszterelnök megértően nyilatkozott. Egyebek mellett azt mondta, „nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket” az őcsényiek. 

– Azt mondhatom, hogy bűnpártoló a miniszterelnökünk, mert ez bűn. Aki pártolja, helyesli a bűnt, az bűnpártoló. Én úgy tudom, hogy talán a törvény bünteti is – reagált a Hír TV-nek a panzió tulajdonosa. – Nagyon szomorúnak tartom ezt, és úgy érzem, hogy összeomlott Magyarországon a jogállam. Nem tudni, hogy milyen következmények lesznek ezután, ha elszabadul az erőszak. Szerintem a lelkiismeretébe bele kell néznie a miniszterelnökünknek – fogalmazott Fenyvesi Zoltán tulajdonos.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.