Az égő csizma gyújtotta föl a templomot

MNO

2008. december 2., kedd 17:45

Nem az adventi koszorú első gyertyáját gyújtotta meg valaki múlt vasárnap az újszászi katolikus templomban, hanem az épület egyik oldalajtaját.

Az advent első vasárnapján a szentmisére igyekvő híveket nagyon megdöbbentette és kellően felháborította a látvány. A keletkezett füst miatt a misét egyébként a plébánián, a Mária-teremben celebrálta Miklós János plébános. A hívők azóta is találgatnak, vajon ki tehetett ilyet? Vajon ki alázta meg így a város templomát?

— Az esettel kapcsolatban egy újszászi nőt gyanúsítunk — mondta el Szabó Zita százados, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. — A nő vasárnap virradóra feltehetőleg egy Szent István téri nem zárt lakásból lopott el egy női csizmát, majd meggyújtotta, s a közelben lévő templomkertbe dobta azt. Az égő csizmától azonban sajnálatos módon egy használaton kívüli oldalajtó is lángra kapott. A kár az elsődleges becslések alapján több százezer forintra rúg. Az ügyben rongálás miatt indítottunk eljárást. A rongáló akár három évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat vallási épület rongálása miatt — számolt be az esetről Szabó Zita sajtószóvivő.

(szoljon.hu)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.