Azon morfondíroztunk Fekete-Győr Andrással, mi is az az atomerőmű

2017. október 16., hétfő 21:50, frissítve: péntek 19:53

Magasabb nyugdíjak és bérek, európai perspektíva, fejlettebb oktatás. A Momentum programjáról kérdeztük a mozgalom elnökét. Videó.

Meglehetősen hosszan elemeztük Fekete-Győr Andrással az ország helyzetét és a Momentum programját. Érdemes azonban végignézni, mivel érdekes, főleg a vége. Bár lelőjük előre a főbb poénokat, élőszóban az igazi.

  • Nem pukkadt ki a Momentum-lufi, bár néha fújni kell bele levegőt. Választási esélylatolgatásba nem megy bele, de nem számolnak azzal, hogy ne jutnának be a parlamentbe. Az katasztrófa lenne.
  • Lehető leghamarabb bevezetnék az eurót, kormányra kerülésük után négy évvel.
  • A Momentumban nem csak fiatalok dolgoznak, a hídépítés sikerült a nemzedékek között. Hisznek abban, hogy a nyugdíjasoknak is sokszínű vágyaik lehetnek. A 35 ezer forintos nyugdíjminimumot idővel emelnék.
  • Jól teljesít makroszempontból a magyar gazdaság, de a kormány politikája nem fenntartható. Uniós forrásokkal reális a 3,5-4 százalékos növekedés.
  • Többet költenének a nyugdíjakon túl az oktatásra és az egészségügyre, erre megteremthetők a források. A programban szereplő 60 százalékos egészségügyi béremelés nem elég, hosszabb távon tovább emelnének.
  • Támogatni kell a mobilizációt. Felszámolnák a közfoglalkoztatást, az így felszabaduló munkaerőt azokra a fejlettebb nyugat-magyarországi területekre irányítanák, ahol igény van rájuk.
  • Ami pedig a legizgalmasabb: Fekete-Győr András szerint kisméretű atomerőmű például egy napelem-kollekció a házak tetején, és igen, a napelemeket szokták atomerőműnek is hívni.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.