Beérett a propaganda: feloszlathatja magát az őcsényi képviselő-testület

2017. szeptember 27., szerda 16:19, frissítve: szerda 19:16

Ha a ma estére összehívott képviselő-testületi ülésen Fülöp János polgármester akarata érvényesül a Tolna megyei Őcsényben, akkor a testület kimondhatja saját feloszlatását, ami után új választást kell majd tartani. A falu azután került reflektorfénybe, hogy a hétfő esti falugyűlésen botrány és hangoskodás tört ki az esetlegesen üdülni érkező migránsok miatt. – Az új választást meg is nyerném, és az új testület összetétele is megváltozhatna – mondta lapunknak Fülöp János szerdán.

A képviselő-testület a polgármesterrel együtt héttagú, vagyis négy embernek kellene a feloszlatás mellett szavaznia. A szabály szerint ugyanis a helyi képviselő-testületek a megbízatás lejárta előtt a képviselők több mint felének szavazatával mondhatják ki feloszlásukat. Fülöp János valóban esélyese lenne az új választásnak, mert 2006 óta mindig ő nyert a településen. Ha a testület nem szavazza meg a feloszlatást, akkor elmondása szerint a polgármester megválik tisztségétől. Ebben az esetben csak új polgármestert kellene választani, a testület működne tovább.

A faluba amúgy nem érkeznek migránsok, mert az üdültetés helyszínéül szolgáló szálláshely tulajdonosa visszalépett az ötlettől a lakossági felháborodást látva. Mint arról lapunk is beszámolt, a településen indulatosan fogadták a migránsok üdültetésének ötletét, olyannyira, hogy a menekülteknek szállást kínáló panzió tulajdonosa kocsijának kerekét is kiszúrták egy éjszaka. 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.