Beérett a propaganda: feloszlathatja magát az őcsényi képviselő-testület

Vég Márton

Vég Márton

2017. szeptember 27., szerda 16:19, frissítve: szerda 19:16

Ha a ma estére összehívott képviselő-testületi ülésen Fülöp János polgármester akarata érvényesül a Tolna megyei Őcsényben, akkor a testület kimondhatja saját feloszlatását, ami után új választást kell majd tartani. A falu azután került reflektorfénybe, hogy a hétfő esti falugyűlésen botrány és hangoskodás tört ki az esetlegesen üdülni érkező migránsok miatt. – Az új választást meg is nyerném, és az új testület összetétele is megváltozhatna – mondta lapunknak Fülöp János szerdán.

A képviselő-testület a polgármesterrel együtt héttagú, vagyis négy embernek kellene a feloszlatás mellett szavaznia. A szabály szerint ugyanis a helyi képviselő-testületek a megbízatás lejárta előtt a képviselők több mint felének szavazatával mondhatják ki feloszlásukat. Fülöp János valóban esélyese lenne az új választásnak, mert 2006 óta mindig ő nyert a településen. Ha a testület nem szavazza meg a feloszlatást, akkor elmondása szerint a polgármester megválik tisztségétől. Ebben az esetben csak új polgármestert kellene választani, a testület működne tovább.

A faluba amúgy nem érkeznek migránsok, mert az üdültetés helyszínéül szolgáló szálláshely tulajdonosa visszalépett az ötlettől a lakossági felháborodást látva. Mint arról lapunk is beszámolt, a településen indulatosan fogadták a migránsok üdültetésének ötletét, olyannyira, hogy a menekülteknek szállást kínáló panzió tulajdonosa kocsijának kerekét is kiszúrták egy éjszaka. 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.