Bajnaisták zárták le a Lánchidat

MNO

2014. október 21., kedd 16:53, frissítve: kedd 16:56

Az Együtt–PM és a Szolidaritás aktivistái a pesti hídfőnél feszítettek ki az út közepén két transzparenst. Az autósok végül maguk oldották meg a helyzetet.

Kedden dél körül a Szolidaritás és az Együtt–PM aktivistái besétáltak a Lánchíd közepére a pesti oldalon, és két transzparenst kifeszítve lezárták a forgalmat. „Elég volt a NER-rupcióból” utaltak a kiírással a nemrégiben napvilágot látott hírre, miszerint korrupciógyanú miatt több magyart, köztük a NAV elnökét is kitiltották az Egyesült Államokból.

Egyik-másik autósnak pár perc dudálást követően elfogyott a türelme, kipattant kocsijából és kérdőre vonta az aktivistákat. Az akció tíz percen át tartott. A tüntetők sem a normális hangvételből, sem az erőszakos stílusból nem értettek, nem hagyták magukat arrébb tolni az útról. Végül – mint az az Index videójából kiderül – egy taxisofőr jött előre a kocsisorból, az út szélére lökdöste az aktivistákat és megnyitotta a közlekedés előtt a hidat.

Arról egyelőre nem tudni, indult-e rendőrségi eljárás az ügyben.

Forrás: Index

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.