Bakondi: Hatékony a védelem a migráció ellen

MTI

2015. október 28., szerda 23:40, frissítve: csütörtök 00:40

Magyarországra jelenleg nem nehezedik migrációs nyomás – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatorna szerda esti műsorában.

Bakondi György elmondta: hétfőn tizenkettő, kedden hét, szerda 18 óráig pedig négy illegális határátlépő volt a határokon, ami még „békeidőszakban” is kiemelten alacsonynak számít.

A miniszterelnöki főtanácsadó szerint az, hogy mostanra ilyen módon sikerült lecsökkenteni a Magyarországra érkező illegális migránsok számát, a „határrendészeti rezsim” – a kerítés, az azt védő élőerő és a jogi feltételrendszer – nyújtotta hármas védelemnek köszönhető.

Magyarországon minimális határsértői mozgás van – emelte ki a belbiztonsági főtanácsadó. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a szomszéd országokban továbbra is tömeges illegális migráció zajlik.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.