Balázs Péter: Szerepet vállalnék egy nemzeti demokratikus szövetségben

MN

2017. október 24., kedd 20:33, frissítve: kedd 23:02

Ha felállna egy választási párt, és egy olyan csapat sorakozna fel, akikkel lehet együtt dolgozni, akár szerepet is vállalnék benne – mondta Balázs Péter kedd este a Hír TV Egyenesen című műsorában annak kapcsán, hogy egy balliberális értelmiségi kör az egykori külügyminisztert javasolta a baloldali összefogás közös miniszterelnök-jelöltjének.

Balázs Péter azt mondta, hivatalosan nem keresték meg, hogy kormányfőaspiráns legyen, de egy nemzeti demokratikus holdudvarral nem hivatalos úton folytatott tárgyalásokat. Tarjányi Pétert, aki még nem adta fel, hogy a baloldal számára miniszterelnök-jelöltet talál, csak a televízióból ismeri.

Bajnai Gordon egykori külügyminisztere annak örülne, ha az ellenzék nem torzsalkodna egymással. A politikus szerint kitűnő kormányt lehetne felállítani ezekből a pártokból, mert sok a tehetséges politikus. Előtte azonban „össze kellene békülniük” és „egy korrekt egységpárt állhatna fel, amivel le lehetne váltani a jelenlegi kormányzatot”.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.