Balázs Péter: Szerepet vállalnék egy nemzeti demokratikus szövetségben

MN

2017. október 24., kedd 20:33, frissítve: kedd 23:02

Ha felállna egy választási párt, és egy olyan csapat sorakozna fel, akikkel lehet együtt dolgozni, akár szerepet is vállalnék benne – mondta Balázs Péter kedd este a Hír TV Egyenesen című műsorában annak kapcsán, hogy egy balliberális értelmiségi kör az egykori külügyminisztert javasolta a baloldali összefogás közös miniszterelnök-jelöltjének.

Balázs Péter azt mondta, hivatalosan nem keresték meg, hogy kormányfőaspiráns legyen, de egy nemzeti demokratikus holdudvarral nem hivatalos úton folytatott tárgyalásokat. Tarjányi Pétert, aki még nem adta fel, hogy a baloldal számára miniszterelnök-jelöltet talál, csak a televízióból ismeri.

Bajnai Gordon egykori külügyminisztere annak örülne, ha az ellenzék nem torzsalkodna egymással. A politikus szerint kitűnő kormányt lehetne felállítani ezekből a pártokból, mert sok a tehetséges politikus. Előtte azonban „össze kellene békülniük” és „egy korrekt egységpárt állhatna fel, amivel le lehetne váltani a jelenlegi kormányzatot”.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.