Balázs Péter: Szerepet vállalnék egy nemzeti demokratikus szövetségben

MN

2017. október 24., kedd 20:33, frissítve: kedd 23:02

Ha felállna egy választási párt, és egy olyan csapat sorakozna fel, akikkel lehet együtt dolgozni, akár szerepet is vállalnék benne – mondta Balázs Péter kedd este a Hír TV Egyenesen című műsorában annak kapcsán, hogy egy balliberális értelmiségi kör az egykori külügyminisztert javasolta a baloldali összefogás közös miniszterelnök-jelöltjének.

Balázs Péter azt mondta, hivatalosan nem keresték meg, hogy kormányfőaspiráns legyen, de egy nemzeti demokratikus holdudvarral nem hivatalos úton folytatott tárgyalásokat. Tarjányi Pétert, aki még nem adta fel, hogy a baloldal számára miniszterelnök-jelöltet talál, csak a televízióból ismeri.

Bajnai Gordon egykori külügyminisztere annak örülne, ha az ellenzék nem torzsalkodna egymással. A politikus szerint kitűnő kormányt lehetne felállítani ezekből a pártokból, mert sok a tehetséges politikus. Előtte azonban „össze kellene békülniük” és „egy korrekt egységpárt állhatna fel, amivel le lehetne váltani a jelenlegi kormányzatot”.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.