Bándy-gyilkosság: még bujkál az egyik elkövető?

WA, tt

2012. július 16., hétfő 12:13, frissítve: kedd 15:01

Beismerő vallomást tett egy 26 éves férfi, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásával. Egyes információk szerint az összes gyanúsítottat elfogták, mások szerint még keresik P. László testvérét.

A PécsMa.hu információi szerint P. László jelenleg a rendőrkapitányság fogdáján van, előzetes letartóztatásáról pedig kedden döntenek. A portál arról is beszámolt, hogy a gyanúsított valóban szerzett sérüléseket a rendőrségi intézkedés alatt. Az orrcsontja törött el, s a Honvédkórházba szállították a rendőrök vasárnap, de nem tartották bent.

A megyei hírportálnak korábban nyilatkozott egy férfi, akit kéztöréssel szállítottak vasárnap délután a Honvédkórház traumatológiájára. Elmondása szerint aznap rendőrök hoztak be az intézménybe egy körülbelül 180 centiméter magas férfit, aki láthatóan össze volt verve.

DNS-minta buktathatta le

Az egyik megyei hírportál szerint DNS-minta alapján bukott le P. László; büntetett előéletű lévén a rendőrség gyorsan tudta azonosítani. A Hír Televízió helyszíni tudósítója – aki a gyanúsított lakhelyénél tartózkodik, egy kilométerre a bűncselekmény helyszínétől – közölte, az elkövető egy kiskunhalasi férfi, aki nemrég költözött vissza Pécsre. Az illető félig hajléktalan, és egy Baranya megyei hírportál szerint egy prostituálttal élt együtt. A PécsMa.hu is azt írja, a gyanúsított önkényes lakásfoglalóként élt. Az általa használt házban többen is meghúzták magukat, köztük gyerekek is.

A férfit állítólag már szombaton elfogta a rendőrség. A PécsMa.hu arról számolt be, hogy szombaton éjjel tíz óra körül kezdték keresni a rendőrök az elkövetőt a környéken, fényképét mutogatva a helyieknek.  A gyanúsított egy erdős területre menekült lakhelyétől 300–400 méterre, ott fogták el.

P. László barátnője szerint a férfi testvére is eltűnt, nem tudják, mi van vele, de nem kizárt, hogy őt is elfogták a rendőrök – vagy bujkál. Egy másik nyilatkozó azt mondta, a gyanúsított „vasazni” járt.

„Ennek így kellett lennie, így kellett történnie.” – ezt mondta a rendőröknek az elfogott férfi a Pécsma.hu értesülése szerint. Nem hivatalos információik szerint plátói szerelmet táplált Bándy Kata iránt.

Megvan az összes gyanúsított?

Az Inforádió közben úgy értesült, hogy az ügy összes gyanúsítottját őrizetbe vették, de ezt a hírt egyelőre a rendőrség nem erősítette meg. Úgy tudják: az elfogott férfinál megtalálták az áldozat holmijait.

P. László barátnője a Hír Televíziónak azt mondta: nem gondolta volna, hogy a férfi ilyesmire képes. Kiemelte, hogy a férfi nem hozzá érkezett, hanem rokonlátogatóba unokatestvéréhez. A helyiek elmondása szerint a férfi az elmúlt hetekben bukkant fel a környéken.

– A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap közölte, elfogott és őrizetbe vett egy huszonhat éves, magyar állampolgárságú férfit, aki „megalapozottan gyanúsítható a Bándy Kata sérelmére elkövetett emberöléssel” – írta a Police.hu. A gyanúsítottat kihallgatták, beismerő vallomást tett. Ennek ellenére a rendőrség továbbra is nagy erőkkel folytatja a nyomozást, mivel az ügyet nem zárták le; nem zárható ki, hogy egy további elkövetőt is keresnek. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény valamennyi körülményének tisztázását követően tart sajtótájékoztatót.

– Vasárnap éjfél után nem sokkal több hírportál is beszámolt arról, hogy Bándy Kata édesanyja közölte: megvan a tettes. A Hír TV képújságja arról számolt be, hogy tudósítójukat a helyiek arról értesítették, hogy a rendőrök két férfit vittek el kihallgatásra. Azt írták: a helyszínen olyan tárgyakat találtak, amelyek a meggyilkolt lányéi lehettek.

– Pintér Sándor belügyminiszter a Hír TV-nek azt nyilatkozta: meggyőződése szerint néhány napon belül elfogják a tettest, közlése szerint a rendőrök nyomon vannak Bándy Kata meggyilkolásának ügyével kapcsolatban.

– Szombaton a rendőrök több órán át hallgatták ki azt a férfit, akinek információi lehettek a pszichológusnő gyilkosáról. A férfi szombaton Pécsett kereste meg a Hír TV stábját, elmondta, hogy egy ismerősére ráillenek azok a személyiségjegyek, amelyeket a rendőrség megadott a tettesről. A televízió riportere értesítette a rendőrséget, ők a helyszínre érkeztek, és kihallgatásra vitték a férfit.

– A boncolás eredményei és a helyszínen rögzített nyomok értékes információkat szolgáltattak a rendőröknek.

– Szombaton óriási készültség volt Pécsen. Az mno.hu akkor helyi forrásokból úgy értesült, minden sarkon rendőrök álltak, akik feltételezhetően a tűzharcra is fel voltak készülve.

– Portálunk pénteken arról írt, feltételezhető, hogy a Bándy Kata eltűnését követő, Facebookon indult és közben országossá növekedett összefogástól megijedt az elkövető, és gyorsan megpróbált megszabadulni a holttesttől. Ez alatt számos értékes nyomot szolgáltathatott a rendőrség számára.

– Csütörtökön számoltunk be arról, hogy a rendőrségi pszichológus holttestét meztelenül találták meg a Ledina étterem közelében szerda délután. A fiatal lányt megfojtották, és feltehetőleg nem ott, ahol megtalálták.


– Hatala József országos rendőrfőkapitány egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán annak, aki segít kézre keríteni Bándy Kata gyilkosát.

P. László Facebook-profilján a Kiskunhalas melletti Kelebia szerepel, és az is kiderült, hogy van egy kisfia. A közösségi portálon még napokkal Bándy Kata megölése után, pénteken is aktív volt.

Íme egy a kép a Facebook-profiljáról:

Forrás: MTI, Hír TV, Pécsma.hu

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.