Bárki megveheti az SZDSZ Tímár utcai, egykori pártházát

MN

2017. december 7., csütörtök 12:12

Nyilvános pályázatot írtak ki a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) egykori, budapesti pártirodáinak megvételére a Cégközlöny legfrissebb számában.

A pályázat során három ingatlanra lehet licitálni. A Baross utca 10/B alatti, 565 négyzetméteres lakóház és udvar minimálára közel 10,2 millió forint. A szintén a Baross utca 10-ben található, földszinti, 156 négyzetméteres helyiségért minimum 40,3 milliót kell fizetni, míg a Tímár utca 2. alatti, 890 négyzetméteres egykori pártházért 98,6 milliót.

A kiírás szerint a vételárból minden esetben bánatpénzt kell átutalni az egykori párt bankszámlájára.

A Népszabadság egyébként már 2014 áprilisában is arról írt, hogy egy ingatlanfejlesztő cég megvette volna a Tímár utcai pártházat 106 millió forintért, de az akkori tulajdonos Magyar Fejlesztési Bank az összes ingatlant egy csomagban szerette volna eladni.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.