Bayer Zsolt civileket fenyegető megjegyzései miatt büntették a Karc FM-et

MN

2017. augusztus 1., kedd 19:53, frissítve: kedd 20:01

Kétszázezer forintra büntette a Médiatanács a Karc FM-et, miután Szél Bernadett panaszt tett Bayer Zsolt megjegyzései miatt – derült ki az LMP társelnökének Facebook-bejegyzéséből. A határozat egyértelműen kimondja, hogy a fideszes publicista kijelentési sértették az emberi méltóságot és gyűlölet keltettek a civilek ellen.

Bayer Zsolt május elején a Karc FM egyik műsorában a civiltörvény ellen a parlamentben némán tiltakozó aktivistákról azt mondta: „Ha még egyszer ezek vagy ilyennek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. (...) Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat.”

Az ellenzéki politikus szerint, noha az ítéletet a gyűlöletnek helyet adó rádió kapta, de mindenki pontosan tudja, hogy az egész Fidesz tettestárs. Hozzátette: Bayernek és a többi fideszes újságírónak álcázott pártkatonának most már papírja van arról, hogy gyűlöletkeltés, amit csinálnak.

Az LMP társelnöke azt írta: „Bayer minden megszólalása leleplezi, hogyan gondolkodik a habonyizált Fidesz-média, hogyan keres és gyárt újabb és újabb ellenségeket”.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.