Bayer Zsolt kitért a hitéből

MN

2018. április 3., kedd 10:23, frissítve: kedd 10:23

Bayer Zsolt megtagadta evangélikus egyházát és inkább katolizálni fog – jelentette ki az Echo TV Sajtóklub című műsorában, vette észre a HVG. A Magyar Idők publicistája Mesterházy Balázs szavain akadt ki. A harkai evangélikus lelkész a távol maradó szavazókról, a kormány idegengyűlölő propagandájáról és az összefogásra képtelen ellenzékről is beszélt a Kossuth rádió által közvetített, húsvéti prédikációjában.

Bayer szerint „egy hülye pap, egy gazember pap szavaival nem lehet azonosítani egy egyházat”. Habár, mint mondta, amúgy is egyre liberálisabb az evangélikus egyház, hiszen például Skandináviában már nyíltan leszbikusak a tiszteletes nők, akik megfosztják a kereszttől a templomokat, kedvében járva a migránsoknak. Ráadásul Fabinyi Tamás, a magyar evangélikus egyház püspöke folyton megtagadja, ami számára fontos.

A prédikáció után már végképp megelégelte a történteket, és kijelentette: „Kilépek az evangélikus egyházból. Ez az egyház nekem nem egyházam többé”.

Hozzátette, hogy a liberalizmus sem az már, ami a nemzetállamok létrejöttekor volt, hanem „mára a kretének és az idióták és az európai civilizáció tönkretételének lett a bibliája”, amiben ő nem szeretne részt venni.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.