Beer Miklós: Nem mondhatjuk Soros Györgyre, hogy sátán - Magyar Nemzet

Beer Miklós: Nem mondhatjuk Soros Györgyre, hogy sátán

MN

2017. október 12., csütörtök 06:21, frissítve: csütörtök 12:51

„Nem mondhatjuk a másik emberre, hogy sátán” – jelentette ki Beer Miklós, a váci egyházmegye püspöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában annak kapcsán, hogy a kereszténydemokrata Aradszki András Soros Györgyöt a sátánnal azonosította hétfői parlamenti felszólalásában, és azt mondta, hogy a rózsafüzér a legerősebb fegyver a gonosz ellen, amit Soros György is meg fog tapasztalni.

A püspök szerint ez elhibázott kijelentés volt. Úgy vélte, nem szabad a másik embert sátánnak nevezni, az emberi méltóságát tiszteletben kell tartani, még ha nem egyezik is a véleményük.

Beer Miklós felhívta a figyelmet arra is, hogy Aradszki megjegyzése ráadásul a protestáns testvéreket is megbántotta, akik nem imádkozzák a rózsafüzért. Az egyházi vezető arról is beszélt, hogy nem ért egyet Semjén Zsolt pártelnökkel sem, aki szerint a migráció okozója a szabadkőművesség Soros-féle leágazása. Mint mondta, felelőtlen és meggondolatlan, aki azt mondja, hogy a menekülthullám mögött a szabadkőművesek állnak.

A püspök szerint azt, hogy egy történelmi kor társadalmi struktúrája hogyan alakul, egyvalakire nem lehet ráhúzni, nem szabad ezért valakit bűnbakká tenni.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.