Békés megmozdulásokra készül a Közös Ország Mozgalom

MN

2017. október 23., hétfő 22:11, frissítve: kedd 09:16

Erőszakmentes, békés megmozdulásokat szervez a következő hetekben a Közös Ország Mozgalom, hogy visszaadja az embereknek azt a hitet, miszerint van lehetőség az igazságtalan hatalom megfékezésére – erről beszélt a szervezet alapítója a Hír TV Egyenesen című műsorában. Gulyás Márton azt is bejelentette, hogy a Közös Ország Mozgalom választási nagygyűlést szervez november közepére, ahová minden olyan pártot, szervezetet vár, amely a változásban érdekelt.

„Azzal az ajánlattal élünk, hogy november 18-ára ellenzéki választási nagygyűlést szervezünk, amelyre hívjuk a változásban érdekelt összes olyan mozgalmat, szervezetet, pártot, amely szeretne valamilyen módon közösséget vállalni. A platformot elkezdtük építeni, az október 23-ai rendezvény lett volna az első lépés, hogy a változásban érdekeltek platformját meghirdessük, megnyissuk mások előtt” – mondta a Közös Ország Mozgalom vezetője az Egyenesen adásában.

Mint arról beszámoltunk, a KÖM hétfőre hirdette meg több ellenzéki pártot összefogó első kampányeseményét, de az esős-szeles idő miatt a meghívottak már vasárnap sorra mondták le részvételüket, a programból kifarolt a DK, az Együtt, a Liberálisok, a Modern Magyarország, az MSZP és a Párbeszéd is. Végül csak a Momentum tartotta meg beígért saját programját a Szabadság téren, amire legfeljebb néhány százan mehettek el.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.