Berlini újságíró: Manipulálja a közmédia a németországi tudósításokat

MN

2018. április 7., szombat 16:28, frissítve: szombat 17:09

A HVG.hu készített interjút Orosz Mártával, az MTVA korábbi berlini tudósítójával, aki azért hagyta ott a közmédiát tavaly, mert kicenzúrázták egy tudósítását. Orosz az Alternative für Deutschland nevű pártról írta azt, „jobboldali populista pártról van szó, amelynek soraiban nyíltan szélsőjobboldali politikusok ülnek”, ezt húzta ki riportjából a központ.

Orosz most a HVG.hu-nak arról beszélt, hogy a közmédia riportjaiban az AfD politikusai megtévesztően utcai járókelőként szerepelnek a híradásokban. „Ez egy szélsőséges párt, és ennek a pártnak a nézetei határozzák meg azt, hogy a magyar közmédia fogyasztói mit gondolnak Németországról” – mondta a lapnak Orosz, hozzátéve, hogy ez hírmanipuláció, és különösen szakmaiatlan, hogy kéz a kézben készítik a tartalmakat egy párttal.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.