Bezárt kórházi osztályok: a főigazgató szerint nincs itt semmi látnivaló

MN

2017. június 25., vasárnap 14:46, frissítve: vasárnap 15:02

Közleményben cáfolta a jászberényi kórház megbízott főigazgatója vasárnap, hogy az orvoshiány miatt több kórházi osztály is részlegesen bezár a nyárra. Sinkó-Káli Róbert szerint a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház folyamatosan eleget tesz feladatának: minden osztálya és szakrendelője működik, a betegeket fogadja és ellátja.

Korábban a főigazgató a Szoljon.hu-nak azt nyilatkozta, részlegesen szünetel majd az intézményben a belgyógyászati, a krónikus, illetve a rehabilitációs osztály, emellett pedig orvoshiánnyal is küzdenek.

A megbízott főigazgató közleményében azt írja, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház adományozó ünnepségén elmondott szavait „kiforgatták”, és „rémhírt generáltak”. Megjegyezte: az egészségügyi ellátás „rémhírekkel, valótlan állításokkal történő megzavarása elítélendő, nem a jobbítás irányába mutató, a betegek bizalmának megingatása egyben félelemkeltő”.

Sinkó-Káli Róbert nyilatkozatában a 2015 végén több mint egymilliárd forintos beruházás megvalósulását hangsúlyozta, azt is kiemelte, hogy azóta is több mint 200 millió forint értékben elnyert, gép-műszerbeszerzést érintő pályázati támogatások közbeszerzési eljárásai vannak folyamatban.

A hét elején lezárták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 3-as számú belgyógyászatát. A Hír TV információi szerint azért, mert a dolgozók tömegével mondtak fel. Úgy tudni, hogy a felmondott nővérek és ápolók többsége a közelben, az újonnan megnyílt svéd bútoráruházban vállalt munkát, ott ugyanis korábbi fizetésük többszörösét keresik meg. Ezzel szemben másnap a kórház közleményében azt állította, hogy szó sincs tömeges felmondásokról, csupán a tervezett karbantartások és felújítások miatt szünetel egyes kórtermek használata. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár pedig a felújítás időzítését azzal indokolta, hogy nyáron csökken a betegforgalom, hiszen „a betegek egy része nyaralni van”.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.