Bezárt kórházi osztályok: a főigazgató szerint nincs itt semmi látnivaló

MN

2017. június 25., vasárnap 14:46, frissítve: vasárnap 15:02

Közleményben cáfolta a jászberényi kórház megbízott főigazgatója vasárnap, hogy az orvoshiány miatt több kórházi osztály is részlegesen bezár a nyárra. Sinkó-Káli Róbert szerint a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház folyamatosan eleget tesz feladatának: minden osztálya és szakrendelője működik, a betegeket fogadja és ellátja.

Korábban a főigazgató a Szoljon.hu-nak azt nyilatkozta, részlegesen szünetel majd az intézményben a belgyógyászati, a krónikus, illetve a rehabilitációs osztály, emellett pedig orvoshiánnyal is küzdenek.

A megbízott főigazgató közleményében azt írja, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház adományozó ünnepségén elmondott szavait „kiforgatták”, és „rémhírt generáltak”. Megjegyezte: az egészségügyi ellátás „rémhírekkel, valótlan állításokkal történő megzavarása elítélendő, nem a jobbítás irányába mutató, a betegek bizalmának megingatása egyben félelemkeltő”.

Sinkó-Káli Róbert nyilatkozatában a 2015 végén több mint egymilliárd forintos beruházás megvalósulását hangsúlyozta, azt is kiemelte, hogy azóta is több mint 200 millió forint értékben elnyert, gép-műszerbeszerzést érintő pályázati támogatások közbeszerzési eljárásai vannak folyamatban.

A hét elején lezárták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 3-as számú belgyógyászatát. A Hír TV információi szerint azért, mert a dolgozók tömegével mondtak fel. Úgy tudni, hogy a felmondott nővérek és ápolók többsége a közelben, az újonnan megnyílt svéd bútoráruházban vállalt munkát, ott ugyanis korábbi fizetésük többszörösét keresik meg. Ezzel szemben másnap a kórház közleményében azt állította, hogy szó sincs tömeges felmondásokról, csupán a tervezett karbantartások és felújítások miatt szünetel egyes kórtermek használata. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár pedig a felújítás időzítését azzal indokolta, hogy nyáron csökken a betegforgalom, hiszen „a betegek egy része nyaralni van”.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.