BKK: pénteken lép életbe a tanítási időben érvényes menetrend

MN

2017. augusztus 30., szerda 19:21, frissítve: szerda 19:47

Péntektől, vagyis szeptember 1-jétől a közösségi közlekedési járatok a tanítási időszak idején érvényes menetrend szerint közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Az év ez időszakában mindez – a megnövekedő utasforgalomhoz igazodva – jellemzően a nyárinál sűrűbb indulásokat jelent, főképp a reggeli és a délutáni csúcsidőben: az iskolaidőszakban az autóbuszvonalakon több mint 100, a trolibuszhálózaton mintegy 10 járművel több közlekedik, mint a nyáron. A villamosvonalakon több mint 40-nel, a metróvonalakon pedig 4-gyel növekszik a szerelvények száma a forgalomban – teszik hozzá.

A tájékoztatás szerint 24 ügyfélközpontban, illetve pénztárban, valamint közel 360 automatával biztosítják a jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket, ám a tanév kezdetekor azt ajánlják, hogy aki teheti, elővételben váltsa meg az utazáshoz szükséges bérletét.

A fővárosi közösségi közlekedési járatok a 2016–17-es tanévre, illetve annak második felére érvényes okmányokkal legkésőbb a 2017. október 31-ei kezdőnappal megvásárolt bérletekkel vehetők igénybe. Ennek lejártát, de legkésőbb 2017. november 30-át követően csak a 2017–18-as tanévre, illetve annak első félévére érvényes diákigazolvánnyal, vagy a köz-, illetve felsőoktatási intézmény által kiadott, ideiglenes diákigazolványnak minősülő, sorszámozott igazolással használható a kedvezményes bérlet. A tanköteles korú diákok diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes – teszi hozzá a BKK.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.