BKK: pénteken lép életbe a tanítási időben érvényes menetrend

MN

2017. augusztus 30., szerda 19:21, frissítve: szerda 19:47

Péntektől, vagyis szeptember 1-jétől a közösségi közlekedési járatok a tanítási időszak idején érvényes menetrend szerint közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Az év ez időszakában mindez – a megnövekedő utasforgalomhoz igazodva – jellemzően a nyárinál sűrűbb indulásokat jelent, főképp a reggeli és a délutáni csúcsidőben: az iskolaidőszakban az autóbuszvonalakon több mint 100, a trolibuszhálózaton mintegy 10 járművel több közlekedik, mint a nyáron. A villamosvonalakon több mint 40-nel, a metróvonalakon pedig 4-gyel növekszik a szerelvények száma a forgalomban – teszik hozzá.

A tájékoztatás szerint 24 ügyfélközpontban, illetve pénztárban, valamint közel 360 automatával biztosítják a jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket, ám a tanév kezdetekor azt ajánlják, hogy aki teheti, elővételben váltsa meg az utazáshoz szükséges bérletét.

A fővárosi közösségi közlekedési járatok a 2016–17-es tanévre, illetve annak második felére érvényes okmányokkal legkésőbb a 2017. október 31-ei kezdőnappal megvásárolt bérletekkel vehetők igénybe. Ennek lejártát, de legkésőbb 2017. november 30-át követően csak a 2017–18-as tanévre, illetve annak első félévére érvényes diákigazolvánnyal, vagy a köz-, illetve felsőoktatási intézmény által kiadott, ideiglenes diákigazolványnak minősülő, sorszámozott igazolással használható a kedvezményes bérlet. A tanköteles korú diákok diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes – teszi hozzá a BKK.

A szerkesztő ajánlja