Blum: a kaszinóépítés közérdek + Videó

WA

2012. január 21., szombat 07:00

Megérkezett Joav Blum fellebbezése pénteken a Székesfehérvári Törvényszékre a sukorói telekcsere ügyében – értesült a Magyar Nemzet. Az izraeli–magyar állampolgárságú alperes az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és a döntés megváltoztatását kéri a Fővárosi Ítélőtáblától.

Joav Blum nem látja elfogadhatónak sem formai, sem tartalmi okokból a december 16-án kihirdetett, 280 oldal terjedelmű elsőfokú ítéletet. Az alperes egyebek közt azt kifogásolja, hogy a Fejér Megyei Bíróság – január óta Székesfehérvári Törvényszék – nem szüntette meg a pert, annak ellenére, hogy jogi képviselői útján Blum az utolsó tárgyaláson bejelentette, eláll a csereszerződéstől.


A fellebbezésben azt is közli, hogy a pilisi és az albertirsai gyümölcsöst jogszerűen cserélte el a több állami tulajdonú sukorói ingatlanra, mivel a turisztikai célú beruházás, a kaszinóépítés ugyanúgy közérdekű, jogszerű cél, mint az útépítés.

Joav Blum elsődlegesen azt indítványozza, hogy a másodfokú bíróság helyezze hatályon kívül az ítéletet, illetve változtassa meg azt, mert a csereszerződés nem volt törvénysértő, így nem tekinthető semmisnek.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a sukorói projekt létesítésére már kiírták a koncessziós pályázatot, amikor Oszkó Péter pénzügyminiszter lett. A pályázati feltételeket csak a pályázat elbírálásakor (2009. augusztus közepe) ismerte meg; így a pályázatot a pályázatértékelő bizottság értékelése alapján nyilvánította eredményesnek. Ugyanakkor kijelentette, hogy a legszigorúbb feltételeket kell szabni az ingatlan birtoklásával kapcsolatban. Oszkó Pétert a Fővárosi Bíróság gazdasági kollégiuma előtt folyó jogvitában tanúként hallgatták meg. (MTI)

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.