Bocsánatot kértek Marian Cozmától + Képek

PR

2012. május 6., vasárnap 18:27, frissítve: hétfő 09:03

Transzparenssel kértek bocsánatot a meggyilkolt Marian Cozmától a szurkolók az MKB Veszprém és a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatok vasárnapi összecsapásán.
Mint azt megírtuk, a címvédő MKB Veszprém magabiztos játékkal 33:22-re nyert a vendég Pick Szeged ellen a Budapest Bank férfi-kézilabdaliga döntőjének első felvonásán, és ha egy hét múlva a rivális otthonában is győz, akkor ismét aranyérmes lesz.

„Csak ennyi jár a gyilkosoknak?! Csak ennyit ért Marian élete?!” – ezek a mondatok voltak olvashatóak a veszprémi és a szegedi kézilabda-szurkolók transzparensein a Budapest Bank férfi-kézilabdaliga vasárnapi döntő mérkőzésén, ahol az MKB Veszprém és a Pick Szeged mérkőzött meg egymással. Az egyik transzparensen bocsánatot kértek a meggyilkolt Veszprém-játékostól is. Szombaton hasonló transzparens volt látható a Győr BL-meccsének közönségénél.


A szurkolók így üzentek a bíróságnak, miután a Győri Ítélőtábla április végén enyhítette a Marian Cozma megölése miatt folyó perben a három fővádlott büntetését. Mint azt korábban megírtuk, mélységesen felháborította az MKB Veszprém kézilabdaklubot, a csapat szurkolóit és játékosait az ítélet enyhítése. A bíróság gyakorlatilag megfelezte az elsőfokú büntetést Marian Cozma meggyilkolásának ügyében: Raffael Sándor, Németh Győző és Sztojka Iván együttesen 44 évet kell, hogy börtönben töltsön.


Mint ismert, az első fokon eljáró bíróság Raffaelre és Némethre életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki (legkorábban harminc évvel későbbi szabadulással), Sztojkára pedig húsz évet.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. Segítségére siető sporttársait, a szerb Zsarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Bő egy évvel a bűncselekmény után, 2010. április 2-án adták át a Cozma-paksamétát a nyomozók a Veszprém Megyei Főügyészségnek; a garázdaságtól elkülönítve vizsgált emberölési ügy aktái éppen 16 922 oldalt tettek ki. Az emberölés vádjával végül a három „főkolomposnak” kellett szembenéznie, Raffaelnak, Sztojkának és Némethnek. A negyed- és ötödrendű vádlottaknak „csak” életveszélyt okozó testi sértésért kellett felelniük, míg két további gyanúsított bűnpártolás miatt állt bíróság elé a szeptember 13-ával kezdődő eljárásban.

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.