Bokros Lajos: Kirekesztett minket a megállapodásból az MSZP és a DK

MN

2018. január 12., péntek 09:43, frissítve: péntek 09:53

Az MSZP és a DK sem hajlandó választási együttműködést kötni a Modern Magyarországért (Moma) Mozgalommal – mondta Bokros Lajos, a párt elnöke a Hír TV Egyenesen című műsorában.

„Találkoztam Gyurcsány Ferenccel, aki végre kimondta azt, amit négy hónappal ezelőtt is kimondhatott volna, nevezetesen, hogy nekik nem érdekük velünk megállapodni, tehát az MSZP és a DK kirekesztett bennünket bármiféle megállapodásból” – fogalmazott. Hozzátette: jó lett volna, ha ezt szeptember elsején mondják meg, „mert most elveszett négy hónap, hitegetéssel, mellébeszéléssel, bujkálással, sokszor azzal, hogy nem voltak hajlandók velünk találkozni az általuk kijelölt helyen és időpontban, de hát ilyen az élet, ezt mi tudomásul vesszük”.

Miután a Moma négy éve nem indult a választáson, most muszáj indulnia, különben törlik a pártot. Bokros Lajos szerint tudnak listát állítani, de nem lesz 106 egyéni jelöltjük, csak kevesebb.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.