Bokros Lajos pártjában lesz képviselőjelölt a volt fideszes Mellár Tamás

MN

2017. szeptember 30., szombat 16:36, frissítve: vasárnap 10:11

Bokros Lajos pártja, a Modern Magyarország Mozgalom párt (MoMa) Baranyában mind a négy választókerületben állít képviselőjelöltet a 2018 tavaszi országgyűlési választásokra – adta hírül a Szabadpécs portál.

A MoMa egyébként az egyik legkisebb párt azok közül, amelyek támogatottságát kimutathatóan mérik közvélemény-kutatások, ugyanakkor az ország egyik legismertebb politikusa, Bokros Lajos közgazdász vezeti.

Bokros ugyan már jó ideje eltávolodott a politika fősodrától, de mégiscsak MSZP-s pénzügyminiszter volt, s a Bokros-csomag miatt máig sokan emlékeznek rá, idézi fel a portál. Ezért is érdekes hír, hogy a Fidesztől eltávolodó, az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját, politikai lépéseit számtalanszor kritizáló pécsi közgazdászprofesszor, a Fidesz egykori városházi képviselője, a KSH volt elnöke, Mellár Tamás lesz a szabadelvűként ismert MoMa egyik országgyűlési képviselőjelöltje a Baranya 1. számú választókerületében. Vagyis Csizi Péter egyik kihívója.

A Moma Baranya 2-es választókerületében, Hoppál Péter ellenfeleként Tukora Gábort nevezte meg, aki korábban pécsi polgármesterjelöltje is volt Bokros pártjának. A baranyai 3. választókerületben Matula Gergely, a 4-es választókerületben Bérdi László indul jövő tavasszal.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.