Bokros Tavares mellett

Munkatársainktól

2014. október 10., péntek 06:05, frissítve: péntek 15:06

Büszkén beszélt a hazánkat elmarasztaló Tavares-jelentés megszavazásáról a baloldal főpolgármester-jelöltje. Bokros Lajos saját pártja, a Modern Magyarország Mozgalom által szervezett kampányzárón fejtette ki nézeteit. Jellemző, hogy az MSZP budapesti szervezetének, az Együttnek és a DK-nak is ott voltak a vezetői, ám egyikük sem szólalt fel. A Bokros támogatását elutasító MSZP-elnök, Tóbiás József Tatabányán tartott hasonló rendezvényt.

Amikor annak idején megszavazta a hazánkat elmarasztaló Tavares-jelentést az Európai Parlamentben, Bokros Lajos nemzeti érdeket védett – erről beszélt a baloldal főpolgármester-jelöltje a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) tegnapi kampányzáróján. Azt pedig a „parancsuralmi vezértől tanult csőcselék kultúrájának” nevezte, amikor ezért az utcán megszólták. – Tiszteletet az emberi méltóságnak, amit a vezérelvű kormány a sárba tipor – jelentette ki Bokros, aki szerint manapság nem is annyira lopakodó önkényuralmi rendszer alakul ki. A MoMa elnöke megköszönte az „önzetlen, odaadó, emelkedett, méltóságteljes” döntését a javára visszalépő Falus Ferencnek és Magyar Györgynek, akik részt vettek a rendezvényen.

Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

Beszédet ugyan nem mondott, de ugyancsak megjelent a kampányzárón Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) vezetője, Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, illetve Szigetvári Viktor, az Együtt–PM ügyvezető társelnöke. Ott volt Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester is, aki arra biztatta a budapestieket, hogy akik korábban rá szavaztak, azok most Bokros nevéhez húzzák be az ikszet. Az ugyancsak egykori szabad demokrata Bauer Tamás úgy fogalmazott, hogy Bokros a saját „hazafiságindexének” szempontjai alapján makulátlan magyar hazafi, aki mindig is a versenyalapú gazdaságot és a szolidaritáselvű társadalompolitikát képviselte.

Eközben Bokroséktól külön tartott kampányzáró nagygyűlést az MSZP, a DK és az Együtt–PM. Tóbiás József, a szocialisták elnöke – aki vállaltan nem támogatja Bokros főpolgármester-jelöltségét – a tatabányai rendezvényen arról beszélt, hogy az önkormányzati hivatalokból a segítség házát kell formálni, ez kell hogy az első intézkedésük legyen a választás után a baloldali polgármestereknek. Körülbelül százötven résztvevő előtt kijelentette: „Az önkormányzat az utolsó demokratikus védvonal a kormányzat által okozott krízisben”, és a rászorulók csak az önkormányzattól várhatnak segítséget. – Négymillió mélyszegénységben élő emberrel nem lehet erős Magyarországról beszélni – tette hozzá.

A tegnapi kampányzárókat több is követi még. Ma a DK, szombaton pedig a három baloldali kis párt tart közös rendezvényt, ismét Bokrossal. Ez utóbbin azonban már nemcsak megjelenik, hanem fel is szólal majd Kunhalmi Ágnes, Szigetvári Viktor és Gyurcsány Ferenc is.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.