Bokros zsebben érezheti Falus szavazóit, de ennyi

2014. október 9., csütörtök 21:03

Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje kizárólag a visszalépett baloldali jelölt, Falus Ferenc korábbi szavazóit tudta megszólítani, a baloldali bizonytalanokat viszont nem – derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből, amelynek eredményét csütörtökön juttatták el az MTI-hez.

Az október 6. és 8. között, ötszáz ember telefonos megkérdezésével készített reprezentatív felmérés eredménye szerint Tarlós István, a Fidesz–KDNP jelöltje a potenciális szavazók körében 52 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

A több baloldali párt által is támogatott Bokros Lajos ebben a körben 25 százalékon áll, míg a Jobbik indulója, Staudt Gábor 6, az LMP jelöltje, Csárdi Antal szintén 6 százalékon. Bodnár Zoltánnak, a Liberálisok indulójának 1 százalékos támogatást mértek a 4,4 százalékos hibahatárral készített felmérés készítői.

Közvélemény-kutatók
Korábban a közvélemény-kutatási eredmények hatására döntöttek Bokros támogatása mellett a baloldalon, kisvártatva viszont kiderült, hogy nem is úgy van az a népszerűség... RÉSZLETEK

A potenciális szavazói bázison belül további 10 százalékot tesznek ki a baloldali preferenciájú bizonytalanok.

A Nézőpont Intézet közleményében azt írta: ez alapján úgy tűnik, Bokros Lajos kizárólag Falus Ferenc korábbi szavazóit tudta megszólítani, a baloldali bizonytalanokat viszont nem.

Bokros még a 2010-es Horváth Csabánál is gyengébb lehet

Hozzátették: Bokros Lajosnak így csak akkor lenne esélye megközelíteni Horváth Csaba korábbi szocialista főpolgármester-jelölt 2010-es eredményét, ha végül a baloldali bizonytalanok mégis őt támogatnák. Ez utóbbi szavazói csoport viszont jelenleg inkább megosztott a főpolgármester-jelöltek támogatását illetően, mindez pedig tényleges választási részvételükre is kihathat – közölték.

Falus Ferencet ma már Bokros Lajos mellett látjuk kampányolni.

Forrás: MTI, MNO

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.