Bolgár Györgyöt is megkérdezték a titkos találkozón

NT

2012. március 30., péntek 05:00, frissítve: péntek 11:57

Elhallgatta a budapesti amerikai nagykövetség sajtóattaséja, hogy a Budapestre kétnapos látogatásra érkezett amerikai külügyi tisztviselő, Marie L. Yovanovitch a magyar sajtó munkatársaival is találkozik – írja a Magyar Nemzet.

A lapnak Bradley A. Hurst, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének sajtóattaséja korábban arról számolt be, hogy a washingtoni külügyminisztérium európai és eurázsiai irodájának helyettes vezetője itt-tartózkodása során nem érintkezik a média munkatársaival, csak sajtóközleményt ad ki itteni megbeszéléseiről.

Bolgár György ott volt, lapunkat nem hívták

A Magyar Nemzet azonban megtudta: Marie L. Yovanovitch kávézással egybekötött beszélgetésen kérte ki magyar újságírók véleményét a hazai belpolitikai helyzetről. A vendégek között szerepelt Bolgár György, a Klubrádió műsorvezetője, Horváth Gábor, a Népszabadság főszerkesztő-helyettese, Mészáros Antónia, az ATV műsorvezetője és Feledy Botond, az MTI munkatársa is. A Magyar Nemzet nem kapott meghívót.

Arra a kérdésre, hogy milyen kritériumok alapján kaptak meghívót a sajtóorgánumok, nem kapott választ a lap – Bradley A. Hurst nem volt elérhető.

Nem merült fel semmiféle aggály

Németh Zsolt baráti hangvételről beszélt a Magyar Nemzetnek, miután Marie L. Yovanovitchcsal tárgyalt. A külügyi államtitkár elmondta: nem merült fel semmiféle aggály a magyarországi belpolitikai fejleményekkel kapcsolatban az amerikai tisztviselő részéről. Kiemelte, Yovanovitch leginkább a velencei bizottság Magyarországgal kapcsolatos észrevételeiről érdeklődött, valamint a NATO májusi chicagói csúcstalálkozójáról beszéltek. Arra a megállapításra jutottak – közölte az államtitkár –, hogy az észak-atlanti szervezet jövőjével kapcsolatban közel áll egymáshoz az amerikai és a magyar álláspont.

Németh Zsolt arról is tájékoztatott, hogy a szocialista kormányzás hatalmas pusztításait követően most új helyzetbe kívánják hozni a magyar honvédséget: 2020-ig terjedő képességfejlesztési koncepciót fogadott el hazánk.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.