Bolgár Schmitt likvidálásáról beszélgetett + Videó

Pilhál Tamás

2012. február 17., péntek 06:00

A köztársasági elnök megöléséről fejtette ki elméletét a Klubrádióban egy hallgató. Bolgár György műsorvezető nem tette le a telefont, hanem hosszan beszélgetett az ötletgazdával.


A köztársasági elnök meggyilkolása volt a téma a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában szerda este. A betelefonáló a következőket mondta: „És nekem van egy elméletem, hogy hogy tudják Schmitt Pált megmenteni. Ez elmélet. Ha likvidálják.” Bolgár György műsorvezető ahelyett, hogy abban a pillanatban letette volna a telefont, folytatta a beszélgetést: „Juj, ne is mondja, ne is mondja tovább. Tehát.” Mire a hallgató: „De az összeesküvés-elmélet működhet. Tulajdonképpen ebben a boszorkánykonyhában mindenre képesek, arra is képesek.” Bolgár így válaszolt: „Nem, nem, ezt nem vagyok hajlandó tovább gondolkodni. Hát ennyire elvetemült. Nem mondom, hogy a világtörténelemben nem létezett, de…” A hallgató itt közbevágva megkérte a műsorvezetőt, mondjon egy érvet, amivel meg lehetne menteni Schmitt Pált. Erre Bolgár kétértelműen azt felelte: „Nem ér annyit. Nem kell megmenteni. Nem ér annyit az egész. Azt lehet mondani, hogy köszönjük, Schmitt úr, viszontlátásra.”

A búcsú azonban még itt sem a betelefonálónak szólt, hiszen a dialógus folytatódott.

A telefonáló többek között előadott egy elméletet arról, hogy Vancsik Zoltán, Toller László és Horn Gyula szocialista politikusok közlekedési baleseteinek a hátterében „komputerbuherálás” állt; sőt: Vancsik esetében egyenesen a „Rogán úr csinálta”. Itt Bolgár közbevetette: „Hát ő biztos nem csinálta, mert ő nem komputeres szakember. Mindegy.” Erre a hallgató közölte: „De az ő megbízásából.” Bolgár ekkor sem utasította vissza az állítást, hanem kétértelműen így felelt: „Mindegy. Szóval voltak igen ilyen komputeres buherálások.” A balliberális műsorvezető válaszát lehetett úgy is értelmezni, hogy nem ért egyet a telefonálóval, de ráhagyja, vagy úgy is, hogy részben elfogadja a gyanúsítást, hiszen nem utasítja azt vissza.

A Magyar Nemzet megkereste Bolgár Györgyöt, akitől többek között azt tudakolta volna, mi kell neki ahhoz, hogy megszakítson egy telefonbeszélgetést. Gyorsan megtudta, Bolgár ugyanis a lap újságírójával azonnal megszakította a beszélgetést, közölve: „nem szeretne a Magyar Nemzet munkatársának nyilatkozni”.

A balliberális „értelmiségnek” régóta visszatérő szenvedélye jobboldali személyiségek fizikai megsemmisítéséről, elpusztításáról elmélkedni. Tavaly például Gyurcsány Ferenc egyik odaadó hívének, Dániel Péternek az internetes felületén egy Nyári Zsolt nevű személy azt írta: „ha fegyvert kell fogni, tudod, hogy rám számíthatsz.:)), ha valaki biztosítaná gyermekem jövőjét, biz isten kilőném ezeket a tetveket, vityával [Orbán Viktorral] az élen”.

Hozzászólt a témához Boldizsár István is: „nagyon szépen kérem, hogy ha elindul a fizikai rendbetétel, nekem jó időben szóljatok, mert soha életemben nem tudnám megbocsátani magamnak, hogy kimaradok ezeknek a tébolyult emberszabásúnak kinéző élőlényeknek [mármint a Fidesz vezetőinek] a fizikai elpusztításából”.

2004-ben Paizs Miklós arról énekelt: „Orbán Viktort élve megnyúzni, Lovas Istvánt kibelezni, kiherélni, Kövér Lászlót lámpavasra kötni, Csurka Istvánt jégcsákánnyal ütni, Bencsik Andrást késhegyre szúrni, az összes Magyar Nemzet-est fejbe rúgni.”

Sz. Nagy Csaba 2001. március 13-án azt írta az akkor még neoliberális Magyar Hírlapban: „Pedig a magyar lelkületben, állítom, ma senki nem akar – sem Orbán Viktort, sem Kövér Lászlót – likvidálni, bármennyire javára válna is nemzetünknek.” Ugyancsak 2001-ben az RTL Klubon Frei Tamás riporter arról faggatott egy állítólagos orosz bérgyilkost, mennyiért gyilkolná meg Orbán Viktor miniszterelnököt. A bérgyilkos azt felelte, egymillió dollárért. Utóbb Juszt László kiderítette, az interjúalany valójában nem is volt bérgyilkos.

Ugyancsak felháborodást okozott, amikor 2009-ben Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnök a Klubrádió műsorában azt mondta: „(…) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás.”

Élőben.

– Hallgató: És nekem van egy elméletem, hogy hogy tudják Schmitt Pált megmenteni.
– Bolgár György: Na.
– Hallgató: Ez elmélet. Ha likvidálják.
– Bolgár: Juj, ne is mondja, ne is mondja tovább. Tehát.
– Hallgató: De az összeesküvés-elmélet működhet. Tulajdonképpen ebben a boszorkánykonyhában mindenre képesek, arra is képesek.
– Bolgár: Nem, nem, ezt nem is vagyok hajlandó tovább gondolkodni (sic!). Hát ennyire elvetemült. Nem mondom, hogy a világtörténelemben nem létezett, de.
– Hallgató: Mondjon egy, mondjon egy érvet, amivel meg lehet menteni a köztársasági elnököt.
– Bolgár: Nem ér annyit. Nem kell megmenteni. Nem ér annyit az egész. Azt lehet mondani, hogy köszönjük, Schmitt úr, viszontlátásra.

(Forrás: Observer)

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.