Bosszúságot okozhat az utasoknak a hármas metró pótlása

MN

2017. október 6., péntek 17:20, frissítve: péntek 17:58

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint gyengén szervezték meg a novemberi pótlóbuszok menetrendjét és kihasználtságát – írja a Hír TV.

A szakmai szervezet kifogásolja, hogy a buszok novembertől csak a Lehel térig járnak majd és nem mennek el a Nyugati pályaudvarig. A járatok kihasználtságát is aggályosnak találják, mert az elfogadható 80 százalék helyett 90 százalékkal számolnak, ami kritikusnak számít.

Úgy vélik, hogy ráadásul az autósokkal nem is számoltak, így könnyen hatalmas torlódások alakulhatnak ki az újpesti végállomás és a Lehel tér közötti szakaszon.

Azok számára, akik esetleg autó helyett a közösségi közlekedést választanák, nem lesz már hely a hálózaton – mondta a Hír TV-nek Kelemen Tamás. A Közlekedő Tömeg Egyesület alelnöke hozzátette: a pótlóbuszok, ha akár egy zöld jelzést is lekésnek, máris „borul az egész vonal”.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán, a társadalmi egyeztetést követően hozta nyilvánosságra a 3-as metró felújításának idején érvényes forgalmi rendet, illetve az intézkedések listáját. Bár a BKK célja az volt, hogy minden közlekedő érdekeit figyelembe véve alakítsa ki a forgalmi rendet, az aktuálisan pótolt vonalszakaszokon, különösen a csúcsidőben, megnövekszik majd az utazási idő.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.

Pethő Tibor

„Párttitkárok soha nem határozhatják meg az anyaszentegyház magatartását”

Az év elején mutatták be a Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló dokumentumfilmet.

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.