Bosszúságot okozhat az utasoknak a hármas metró pótlása

MN

2017. október 6., péntek 17:20, frissítve: péntek 17:58

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint gyengén szervezték meg a novemberi pótlóbuszok menetrendjét és kihasználtságát – írja a Hír TV.

A szakmai szervezet kifogásolja, hogy a buszok novembertől csak a Lehel térig járnak majd és nem mennek el a Nyugati pályaudvarig. A járatok kihasználtságát is aggályosnak találják, mert az elfogadható 80 százalék helyett 90 százalékkal számolnak, ami kritikusnak számít.

Úgy vélik, hogy ráadásul az autósokkal nem is számoltak, így könnyen hatalmas torlódások alakulhatnak ki az újpesti végállomás és a Lehel tér közötti szakaszon.

Azok számára, akik esetleg autó helyett a közösségi közlekedést választanák, nem lesz már hely a hálózaton – mondta a Hír TV-nek Kelemen Tamás. A Közlekedő Tömeg Egyesület alelnöke hozzátette: a pótlóbuszok, ha akár egy zöld jelzést is lekésnek, máris „borul az egész vonal”.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán, a társadalmi egyeztetést követően hozta nyilvánosságra a 3-as metró felújításának idején érvényes forgalmi rendet, illetve az intézkedések listáját. Bár a BKK célja az volt, hogy minden közlekedő érdekeit figyelembe véve alakítsa ki a forgalmi rendet, az aktuálisan pótolt vonalszakaszokon, különösen a csúcsidőben, megnövekszik majd az utazási idő.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.