Botka László árulónak tartja Molnár Zsoltot

MN

2017. július 26., szerda 08:40, frissítve: szerda 09:35

Választási szövetségbe hívja az ellenzék pártjait, ugyanakkor a „demokratikus oldal” kollaboránsait, „jó szándékú balekjait” támadja, bírálja Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Molnár Zsolt szocialista elnökségi tagot, aki javaslataival szembemegy a párt kongresszuson elfogadott irányvonalával, Botka árulónak tartja – írja a 168 Óra.

A meg nem nevezett balekok az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint egyébként azok, akik háromféle új pólust akarnak létrehozni. Botka a lapnak azt mondta, csak azzal nem számolt eddig, hogy milyen mélyen érnek bele a Fidesz csápjai az ellenzékbe.

„Nemcsak azokról beszélek, néhányan lehetnek csak, akik a Fidesz jól fizetett haszonélvezői és beépített emberei, hanem azokról a jó szándékú balekokról is, akik nem veszik észre, hogy amit tesznek, az kizárólag a Fidesz hatalomban tartását segíti” – fogalmazott Botka László. Úgy véli, nincs szükség az Együtt, LMP, a Párbeszéd formálódó szövetségére, az Új Pólusra, és szerinte a kis pártok csak játszadoznak, negyedévente újabb és újabb ötlettel állnak elő.

Az MSZP-s kiszivárogtatásokkal és párttársa, Molnár Zsolt ötleteivel kapcsolatban közölte: két dolgot nem tűr el pártjában, az árulást és a Fidesszel való kollaborációt. Azt ígéri, mindkét cselekedet ellen tűzzel-vassal fog harcolni.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Molnár, aki az MSZP elnökségi tagja, korábban a Sztárklikkben ugyanis azt írta, hogy Gyurcsánynak a parlamentben a helye.

Botka szerint ő sokak érdekét sérti: a Fideszét, a Jobbikét, a kis pártokét és Gyurcsány Ferencét is. Hozzátette, hogy korábban létezett forgatókönyv arra, miként lehetne ismét Gyurcsány az ellenzék vezére, de ő felrúgta az ezt célzó megállapodásokat.

Arra a felvetésre, hogy miniszterelnök-jelöltsége óta pártja támogatottsága nem mozdul, úgy reagált, kutatások szerint csak lassú változásra van esély, mert megmerevedtek a politikai frontvonalak.

Kitért arra is, hogy árnyékkormányának néhány tagjával már megállapodott, de csak később hozza nyilvánosságra a névsort. Mindemellett kiemelte: nem mond le a szegedi polgármesterségről, az erről szóló hírt karaktergyilkosságnak tartja, amely mögött akár egyes párttársai is állhatnak.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.