Botka László: Nincs casting az MSZP-ben

MN

2017. augusztus 11., péntek 19:44, frissítve: péntek 20:24

„Nem pozíciókat osztogatunk, nincsen casting az MSZP-ben. Furcsa helyzet, hogy én tavasszal megmondtam, hogy nem akarok árnyékkormányt, akkor mindenki arról írt, hogy ilyet alakítok, most pedig azt kérik rajtam számon, hogy miért nincs árnyékkormány” – mondta Botka László a Hír TV Newsroom című műsorában. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje hozzátette, célja az Orbán-rendszer leváltása, és ehhez hív szövetségbe minden demokratát.

Botka szeptemberig végigjárja az országot, és ismerteti pártja programját, amely szerinte egy „igazságosabb és demokratikusabb Magyarországot teremt”. A Gyöngyösről nyilatkozó politikus elárulta, hogy ebben a Heves megyei választókerületben Hiesz György polgármester lesz az MSZP jelöltje.

A közvélemény-kutatások eredményéről és arról, hogy jó ideje nem nőtt az MSZP támogatottsága, Botka azt mondta: 8 hónap van még a választásig, ez pedig a politikában óriási idő. Hozzátette, ő más következtetésre jutott az általa hitelesnek tartott kutatócégek eredményeiből: „a magyarok többsége elégedetlen, kormányváltást akar, és látom azt a több százezer választót, aki bizalommal fordult az új baloldali program felé”.

A „Gyurcsány-kérdés” kapcsán a szegedi polgármester csak annyit mondott, nem változott az álláspontja, az MSZP nem fog együttműködni a korábbi kormányfővel.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Botka László a napokban a Heti Válasznak egyebek mellett arról beszélt, hogy együtt dolgozik Pogátsa Zoltán közgazdásszal, Andor Lászlóval, az Európai Bizottság szociális ügyekért felelős korábbi tagjával és Komáromi Zoltán egészségpolitikussal.

Pogátsa Zoltán a Hír TV-vel ezzel kapcsolatban közölte, sosem lesz belőle politikus, ennek ellenére segít a szocialistáknak, és együttműködik velük.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.