Botka László: Nincs casting az MSZP-ben

MN

2017. augusztus 11., péntek 19:44, frissítve: péntek 20:24

„Nem pozíciókat osztogatunk, nincsen casting az MSZP-ben. Furcsa helyzet, hogy én tavasszal megmondtam, hogy nem akarok árnyékkormányt, akkor mindenki arról írt, hogy ilyet alakítok, most pedig azt kérik rajtam számon, hogy miért nincs árnyékkormány” – mondta Botka László a Hír TV Newsroom című műsorában. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje hozzátette, célja az Orbán-rendszer leváltása, és ehhez hív szövetségbe minden demokratát.

Botka szeptemberig végigjárja az országot, és ismerteti pártja programját, amely szerinte egy „igazságosabb és demokratikusabb Magyarországot teremt”. A Gyöngyösről nyilatkozó politikus elárulta, hogy ebben a Heves megyei választókerületben Hiesz György polgármester lesz az MSZP jelöltje.

A közvélemény-kutatások eredményéről és arról, hogy jó ideje nem nőtt az MSZP támogatottsága, Botka azt mondta: 8 hónap van még a választásig, ez pedig a politikában óriási idő. Hozzátette, ő más következtetésre jutott az általa hitelesnek tartott kutatócégek eredményeiből: „a magyarok többsége elégedetlen, kormányváltást akar, és látom azt a több százezer választót, aki bizalommal fordult az új baloldali program felé”.

A „Gyurcsány-kérdés” kapcsán a szegedi polgármester csak annyit mondott, nem változott az álláspontja, az MSZP nem fog együttműködni a korábbi kormányfővel.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Botka László a napokban a Heti Válasznak egyebek mellett arról beszélt, hogy együtt dolgozik Pogátsa Zoltán közgazdásszal, Andor Lászlóval, az Európai Bizottság szociális ügyekért felelős korábbi tagjával és Komáromi Zoltán egészségpolitikussal.

Pogátsa Zoltán a Hír TV-vel ezzel kapcsolatban közölte, sosem lesz belőle politikus, ennek ellenére segít a szocialistáknak, és együttműködik velük.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.