Bővült V. László bűnszervezete

NT

2012. augusztus 18., szombat 07:00, frissítve: szombat 11:30

Háromra emelkedett a rendőrségi vesztegetési botrányban bűnszervezetben történt elkövetéssel meggyanúsított egykori főtisztek száma – értesült a Magyar Nemzet. A nyomozó hatóság szerint a V. László vezette, maffiaszerűen működő társaságnak tagja volt Hopka Lajos, a Nemzeti Nyomozó Iroda azóta menesztett munkatársa is.

Hopka Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) azóta megszüntetett szervezett bűnözés elleni főosztálya speciális bűncselekmények elleni osztályának egykori vezetőjét is azzal gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), hogy harmadmagával tagja volt a vesztegetési botrányban feltárt, V. László vezette bűnszervezetnek.

Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője a Magyar Nemzet érdeklődésére közölte: a volt rendőrtiszt – a közelmúltban ugyanezzel a gyanúval kihallgatott társaival egyezően – az alapbűncselekmény elkövetését is vitató vallomást tett, és panasszal élt a gyanú közlésével szemben.

A KNYF a június elején kirobbant ügyben eddig az éjszakai mulatóiról elhíresült V. Lászlóval, majd Gulyás Imrével, az NNI szervezett bűnözés elleni főosztályának korábbi vezetőjével, és az ugyancsak előzetes letartóztatásban lévő Koblencz Attilával, a BRFK bűnügyi szervek bűnügyi információs főosztály kiemelt ügyek osztályának egykori, felderítéssel foglalkozó nyomozójával ismertette, hogy a bűnszervezet vezetőjeként, illetve tagjaként tartják őket számon.

Az eljárás gyanúsítottja még Kalmár Tamás, a BRFK közrendvédelmi főosztályának korábbi első embere, aki volt rendőrtársaival együtt vezető beosztású, hivatalos személy által folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetés gyanújával került rács mögé. Az ügyben hivatali vesztegetés gyanújával letartoztatott V. István, V. László bizalmi embere jelenleg házi őrizetben várja az eljárás befejezését.

V. László – eddig történt

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott vállalkozó – akinek többek között a Hajógyári-szigeten vannak szórakozóhelyei – külföldre menekített.

A Hír Televízió Célpont című műsora kiderítette, hogy hosszú éveken keresztül havi százezer darab ecstasy tablettát és nagy mennyiségű kokaint szállítottak a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire drogfutárok a holland drogkartelltől.

Mintegy 150 adóellenőr és pénzügyőr vizsgálódott korábban a budapesti Hajógyári-sziget éjszakai szórakozóhelyein, a razzia várhatóan súlyos bírság kiszabását és bezárást is eredményezhet.

Ismert, a rendőrök megvesztegetésén túl már üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt is nyomoznak V. László ellen. A Magyar Nemzet információi szerint a nyomozók az eddig közölteknél is több aktát nyithatnak meg újra a Hajógyári-szigeten történt gyanús esetekkel kapcsolatban.


A teljes cikket a Magyar Nemzet szombati számában olvashatják.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.