Budai Gyula: Komcsi az összes bíró

2017. november 21., kedd 19:40, frissítve: kedd 20:21

Hangosan kommentálta Polt Péter legfőbb ügyész igazságügyi bizottsági meghallgatásán Bárándy Gergely MSZP-s politikus szavait Budai Gyula, a bizottság fideszes alelnöke. Szavait a Hír TV mikrofonja rögzítette.

A szocialista Bárándy Gergely a fővárosi főügyész véleménycikkét kérte számon a legfőbb ügyészen. Ibolya Tibor gyalázatosnak minősítette a Kúria döntését, amely szerint Polt Péter korábbi pártkötődése miatt a teljes ügyészi szervezetet fideszesnek lehet nevezni.

„Ír egy cikket, amiben a bíróságokat bírálja egy konkrét ügy kapcsán, ami egyébként önöket érintette, és komcsizik, és hasonló kifejezéseket használ” – így vezette fel a kérdését Bárándy. Budai Gyula, a Fidesz egykori elszámoltatási kormánybiztosa erre először csak annyit fűzött hozzá, hogy „jól teszi”, majd később már azt mondta, hogy „hát azok a bírók, nem? Komcsi mindegyik.”

Akkor sem zavartatta magát, amikor Polt Péter vette át a szót. Miközben a legfőbb ügyész beszélt, Bárándy közbeszólt, Budai pedig erre azt mondta, hogy „Nem kaptál szót, akkor maradj csendben!”.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Vejkey Imre (KDNP), a bizottság elnöke ekkor arra kérte a hangoskodókat, hogy maradjanak csendben. Budai Gyula ezután még annyit odavetett Bárándynak címezve, hogy „Te gyökér!”.

A videón 1.33-tól:

Budai Gyula bírókkal szembeni indulatait magyarázhatja az elszámoltatás kudarca. Amely ügyek egyáltalán eljutottak a bíróságig, azok is főképp felmentéssel vagy felmentéssel fölérő ítélettel zárultak.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.