Budaörsön tüntettek a devizahitelesek

MN

2017. október 6., péntek 15:01, frissítve: szombat 08:17

Nagyjából egy tucat ember demonstrált a Nem adom a házamat nevű mozgalom nevében Budaörsön, amiért a múlt héten – álláspontjuk szerint – „rendőri túlkapás” történt a helyi OTP Bankban rendezett akciójuk során. Póka László sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a kiérkező rendőrök jogellenesen cselekedtek, amikor belső utasítást követve erőszakkal kivezették őt a bankból. Mindez azonban szerinte törvénytelen, mert egy belső utasítás nem írhatja felül az érvényes jogszabályokat. Lapunk megkérdezte a rendőrség álláspontját is, azonban a hatóságok az érintettek személyiségi jogaira hivatkozva nem adhattak bővebb felvilágosítást.

A Nem adom a házamat mozgalom egyébként már korábban is több demonstrációt szervezett a pórul járt devizahitelesekért. Nyáron például a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia pályáján jártak, ám a biztonsági őrök kivezették a tízfős csoportot. A mozgalom tavaly egy hitelezési konferenciát is megzavart, de tüntettek a miniszterelnök felcsúti háza előtt is. Márciusban egy devizahiteles ügyben ítéletet hirdető bíróval üvöltöztek. A Fővárosi Törvényszék akkori tájékoztatása szerint végül nem volt szükség rendőri intézkedésre.

A szerkesztő ajánlja

Pintér Bence

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja.

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például Donald Trumptól vagy a toryktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.