Budaörsön tüntettek a devizahitelesek

MN

2017. október 6., péntek 15:01, frissítve: szombat 08:17

Nagyjából egy tucat ember demonstrált a Nem adom a házamat nevű mozgalom nevében Budaörsön, amiért a múlt héten – álláspontjuk szerint – „rendőri túlkapás” történt a helyi OTP Bankban rendezett akciójuk során. Póka László sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a kiérkező rendőrök jogellenesen cselekedtek, amikor belső utasítást követve erőszakkal kivezették őt a bankból. Mindez azonban szerinte törvénytelen, mert egy belső utasítás nem írhatja felül az érvényes jogszabályokat. Lapunk megkérdezte a rendőrség álláspontját is, azonban a hatóságok az érintettek személyiségi jogaira hivatkozva nem adhattak bővebb felvilágosítást.

A Nem adom a házamat mozgalom egyébként már korábban is több demonstrációt szervezett a pórul járt devizahitelesekért. Nyáron például a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia pályáján jártak, ám a biztonsági őrök kivezették a tízfős csoportot. A mozgalom tavaly egy hitelezési konferenciát is megzavart, de tüntettek a miniszterelnök felcsúti háza előtt is. Márciusban egy devizahiteles ügyben ítéletet hirdető bíróval üvöltöztek. A Fővárosi Törvényszék akkori tájékoztatása szerint végül nem volt szükség rendőri intézkedésre.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.