Budapest nem bízik a „Soros-terv” elleni kormányzati harc sikerében

2017. október 30., hétfő 06:06, frissítve: hétfő 14:41

Budapest nem bízik a „Soros-terv” elleni kormányzati harc sikerében, illetve a bevándorlás témájában tartott újabb nemzeti konzultáció eredményességében – legalábbis ez a következtetés vonható le abból a hivatalos válaszból, amelyet lapunk kapott a Földi László fővárosi főtanácsadó munkaköri leírására vonatkozó közérdekű adatigénylésre. Sárádi Kálmánné főjegyző levelének mellékletéből ugyanis a Budapestet 2015 nyarán elözönlő menekültáradat veszélyeit jelentősen meghaladó időszak képe bontakozik ki.

Földi László, a pártállam, majd a rendszerváltozást követő időszak hírszerzője felsőfokú végzettségű köztisztviselőként 2017. január elsejétől tölti be a Főpolgármesteri Iroda önkormányzati főtanácsadói, valamint közigazgatási és biztonsági szakreferensi pozícióját. A bruttó 700 ezer forintért, nagyjából helyettes államtitkári fizetésért vállalt főállású megbízatás részletes feladatkörének első két pontja szerint Földi „stratégiai tanácsadást nyújt a főpolgármester számára a Budapestet érintő illegális bevándorlás következményeiről, felel ezek szakszerűségéért; tanácsadási feladatokat lát el Budapest közbiztonsága érdekében”. A harmadik pont ugyancsak árulkodó: „Kidolgozza a fővárost érintő illegális bevándorlás következményire vonatkozó stratégiát, mely tartalmazza a Budapesten elkerülendő no-go zónák kialakulását is, és képes kezelni a nem kívánt jelenséget a közbiztonság és Budapest élhetőségének fenntartása érdekében.”

Amennyiben Magyarország és vezetői ellenállnak a „Soros-tervnek”, illetve azt a kormányzati kommunikációban végrehajtó brüsszeli akaratnak, semmi sem indokolja, hogy alig több mint egy évvel az érvénytelen, de 3,3 millió bevándorlásellenes támogató szavazatot jelentő kvótanépszavazás után ilyen munkaköri leírás legyen hatályban. Ráadásul a munkaköri leírást jóváhagyó Tarlós István főpolgármester hetekkel ezelőtt a következő szavakkal tiltotta meg Földi Lászlónak, hogy ezentúl migránsügyben nyilatkozzon: – Ilyen ügyekben ő soha többé nem szólalhat meg, ha mégis, akkor elköszönünk egymástól. – Földi László ugyanis az Echo TV-ben 2017. szeptember 29-én azt nyilatkozta a civilekről: „Most háború van. Ezek az emberek kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer: az embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan – gyakorlatilag – szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható.”

Bár Tarlós István sajtótájékoztatói egyikén arra hívta fel az újságírók figyelmét, hogy pontosan meg kell hallgatni, mit is nyilatkozott beosztottja, továbbá ő senkit sem akar „likvidálni”, a szöveg félreérthetetlen.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Amennyiben Földi László nem nyilatkozhat migránsügyben, ami fő munkája, akkor más ügyben nincs is miről beszélnie. További feladatai között ugyanis általánosságok szerepelnek. Például rendszeres kapcsolatot kell tartania a főváros tulajdonában lévő, illetve fővárosi érdekeltségű társaságokkal Budapest közbiztonsága érdekében. Köteles jelenteni – mint mindenkinek –, ha szabálytalanságot észlel, és be kell tartania a rá különösen vonatkozó közszolgálati, valamint az adatvédelmi törvényt. Részt vesz a főpolgármesteri kabinet ülésein, és feladatkörén belüli, de testületi hatáskörbe tartozó, döntést igénylő kérdésekben javaslatot tesz a főpolgármesternek.

Biztonságpolitikai kérdésekben 2016-ig Pető György számított a budapesti városháza első számú emberének, aki 2002 és 2006 között MSZP-s óbudai alpolgármester, a rendszerváltozás előtt pedig, 1979 és 1983 között a III/II-es főcsoportfőnökség, a kémelhárítás tisztje volt. Pető György jelenleg a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) vezetője. Korábban szerepe volt a fővárosi cégeknél a korrupció elleni küzdelemben is, ám munkaköri leírása alapján Földi Lászlónak már nincs efféle feladata.

Emlékezetes: migránsokkal, menekültekkel, bevándorlókkal tömegesen több mint két éve, 2015 nyarán találkozhattak a budapestiek, elsősorban a Keleti pályaudvarnál.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.10.30.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.