Coming out: Orbán mellett tesznek hitet a TV2 műsorvezetői

MN

2018. április 6., péntek 17:02, frissítve: péntek 20:20

Az Andy Vajna kormánybiztos és kaszinótulajdonos tulajdonában lévő TV2 már korábban úgy döntött, hogy nem sugároz politikai hirdetéseket a kampányban – hiszen egyébként ingyen kellene reklámidőt adnia minden pártnak. A csatorna hírműsora, a kormánypropagandát gátlástalanul kiszolgáló Tények azonban megtalálta, hogyan tolhatná meg egy kicsit még jobban a Fidesz szekerét a kampányhajrában. A Facebook-oldalukon tették közzé ezt a videót: 

Biztonság, változatlanság, biztonság, változatlanság – ezek a fő jelszavak, amelyeket a csatorna műsorvezetői ismételgetnek, majd azért ki is mondják nyíltan: ezért Orbán Viktorra szavaznak. 

Bár ez a fajta kampány nyilvánvalóan nem törvényes, hiszen megsérti az esélyegyenlőség elvét, semmiféle hatóság nem kérheti számon a TV2-n. Ugyanis nem a tévéadásban sugározzák, hanem a Facebookon, amire nem terjed ki sem például a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság sem a Médiatanács jogköre.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.