Csak a választás után derül ki, bűnös-e Hadházy Ákos

2018. február 13., kedd 20:23, frissítve: szerda 07:13

Meghosszabbították a nyomozást, amely az LMP-s Hadházy Ákos nemzeti konzultációval kapcsolatos kijelentései ügyében indult – tudta meg a Magyar Nemzet.

A kormány ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyben, végül „becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette miatt” kezdődött nyomozás, amelynek a határideje kedden járt le. A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy a nyomozás határidejét április 13-ig meghosszabbították. Vagyis az április 8-án tartandó választás után derül ki, bűnös-e az ellenzéki politikus. 

Hadházy azzal haragította magára a kormányt, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint valótlanságokat állított a nemzeti konzultációval kapcsolatban, különös tekintettel a részvételi adatokra. Az LMP-s politikus ugyanis novemberben azt közölte, kilencvenkilenc százalékig biztos abban, hogy „kamu” a kormány által akkor bemondott adat, és nem éri el az 1,7 milliót a visszaküldött ívek száma. 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.