Csak a választás után derül ki, bűnös-e Hadházy Ákos

2018. február 13., kedd 20:23, frissítve: szerda 07:13

Meghosszabbították a nyomozást, amely az LMP-s Hadházy Ákos nemzeti konzultációval kapcsolatos kijelentései ügyében indult – tudta meg a Magyar Nemzet.

A kormány ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyben, végül „becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette miatt” kezdődött nyomozás, amelynek a határideje kedden járt le. A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy a nyomozás határidejét április 13-ig meghosszabbították. Vagyis az április 8-án tartandó választás után derül ki, bűnös-e az ellenzéki politikus. 

Hadházy azzal haragította magára a kormányt, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint valótlanságokat állított a nemzeti konzultációval kapcsolatban, különös tekintettel a részvételi adatokra. Az LMP-s politikus ugyanis novemberben azt közölte, kilencvenkilenc százalékig biztos abban, hogy „kamu” a kormány által akkor bemondott adat, és nem éri el az 1,7 milliót a visszaküldött ívek száma. 

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

x
Rendkívüli hír