Csak a választás után derül ki, bűnös-e Hadházy Ákos

Hutter Marianna

Hutter Marianna

2018. február 13., kedd 20:23, frissítve: szerda 07:13

Meghosszabbították a nyomozást, amely az LMP-s Hadházy Ákos nemzeti konzultációval kapcsolatos kijelentései ügyében indult – tudta meg a Magyar Nemzet.

A kormány ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyben, végül „becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette miatt” kezdődött nyomozás, amelynek a határideje kedden járt le. A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy a nyomozás határidejét április 13-ig meghosszabbították. Vagyis az április 8-án tartandó választás után derül ki, bűnös-e az ellenzéki politikus. 

Hadházy azzal haragította magára a kormányt, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint valótlanságokat állított a nemzeti konzultációval kapcsolatban, különös tekintettel a részvételi adatokra. Az LMP-s politikus ugyanis novemberben azt közölte, kilencvenkilenc százalékig biztos abban, hogy „kamu” a kormány által akkor bemondott adat, és nem éri el az 1,7 milliót a visszaküldött ívek száma. 

A szerkesztő ajánlja

Stier Gábor

„Kijev nem írhat minden bajt a háború számlájára”

Az egykor Viktor Janukovics csapatában dolgozó politológus, Koszty Bondarenko nem csalódott a Majdanban, mert nem is várt tőle semmit.

Kuthi Áron

Későn ébredt az összes kisebbségi magyar párt

Öt hét alatt még legalább 300 ezer aláírást kell összegyűjteni az őshonos kisebbségek uniós védelme érdekében. A kudarcot is meg kell tudni magyarázni.

Radványi Benedek

Burján Csaba: Amikor kijöttünk Phjongcshangba, korizni alig tudtam

Az aranyérmes gyorskorcsolyázót már az általános iskolában azzal cukkolták, hogy olimpiai bajnok lesz. Interjú.

B. Kovács Gergely

A magyar falu, ami kis túlzással a fél világnak készít fakanalat

Pedagógiai fenyítőeszköz, konyhai alapfelszerelés és a nemzeti minimum. Egy nógrádikum nyomában.