„Csak együtt vagyunk erősek” – A lakhatásért tüntetnek Budapesten

MN

2017. október 14., szombat 11:15, frissítve: szombat 11:38

„Lakás nélkül nincs méltóság, biztonság, család, egészség, élet” – üzenik a 7. Lakásmenet szervezői, akik tüntetéssel hívják fel a figyelmet a lakhatási válságra. A menet szombaton délután két órakor indul a Deák térről, és elvonul a Fővárosi Önkormányzat, a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt. A demonstráció a Parlamentnél ér véget.

A Facebookon meghirdetett esemény szervezői azt írták: „a lakhatási válság ma milliókat érint Magyarországon. A hatalomban lévő döntéshozók mégsem tesznek semmit. Elveszik a gyerekeinket, mert nincs otthonunk. A családunkkal együtt lakoltatnak ki minket, mert a bérlőket nem védi semmi. Naponta kell választanunk az evés és a lakhatás között. Lakcím nélkül nem tudunk elintézni semmit. Hajléktalanszállón kell élnünk akkor is, ha dolgozunk, mert nincs megfizethető bérlakás”.

A menethez több tucat civil szervezet csatlakozott, és több százan jelezték, hogy részt vesznek majd a demonstráción. A szervezők szerint van megoldás a lakhatási válságra, és mindenki tud tenni érte. 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.