„Csak együtt vagyunk erősek” – A lakhatásért tüntetnek Budapesten

MN

2017. október 14., szombat 11:15, frissítve: szombat 11:38

„Lakás nélkül nincs méltóság, biztonság, család, egészség, élet” – üzenik a 7. Lakásmenet szervezői, akik tüntetéssel hívják fel a figyelmet a lakhatási válságra. A menet szombaton délután két órakor indul a Deák térről, és elvonul a Fővárosi Önkormányzat, a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt. A demonstráció a Parlamentnél ér véget.

A Facebookon meghirdetett esemény szervezői azt írták: „a lakhatási válság ma milliókat érint Magyarországon. A hatalomban lévő döntéshozók mégsem tesznek semmit. Elveszik a gyerekeinket, mert nincs otthonunk. A családunkkal együtt lakoltatnak ki minket, mert a bérlőket nem védi semmi. Naponta kell választanunk az evés és a lakhatás között. Lakcím nélkül nem tudunk elintézni semmit. Hajléktalanszállón kell élnünk akkor is, ha dolgozunk, mert nincs megfizethető bérlakás”.

A menethez több tucat civil szervezet csatlakozott, és több százan jelezték, hogy részt vesznek majd a demonstráción. A szervezők szerint van megoldás a lakhatási válságra, és mindenki tud tenni érte. 

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.