Csak jövőre folytatják az M4-es építését

MTI

2015. november 13., péntek 20:01, frissítve: péntek 21:22

Várhatóan jövő év tavaszára zárul le a leállított M4-es autópálya-építés kivitelezőivel jelenleg is tartó elszámolás, melynek keretében eddig közel 33 milliárd forintot fizetett ki az érintett cégeknek a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) – közölte Homolya Róbert miniszterelnöki biztos a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés pénteki ülésén.

A megbízott az M4-es gyorsforgalmi út Abony–Fegyvernek közötti szakaszának megvalósításáról tartott tájékoztatójában elmondta, a kormány elkötelezett abban, hogy Szolnokot bekapcsolja a gyorsforgalmi közúthálózatba, valamint befejezze az érintett útszakasz fejlesztését.

A kérdés az, hogy milyen műszaki tartalommal – tette hozzá, jelezve, hogy erre vonatkozóan elkészült egy több variációt tartalmazó előterjesztés, melyet várhatóan heteken belül napirendjére tűz a kabinet.

Mint a katonatiszt

Közölte: a végleges változatra vonatkozó döntést követően a tervek szerint még ez év végén megindulhat a közbeszerzési eljárás, 2016. második felében pedig ismét elkezdődhet a munka.

Addig azonban a legfontosabb teendők egyike a leállított projekt során elvégzett munka elszámolása – mutatott rá Homolya Róbert, aki szerint az egyeztetések jelenleg is tartanak, és jövő év első negyedévéig előreláthatólag minden érintett céggel létrejön a megállapodás.

A miniszterelnöki biztos bejelentette: a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. eddig 32,9 milliárd forintot fizetett ki a vállalkozóknak a leállított beruházás során megvalósult munkák ellentételezéseként.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.