Családi tragédia Tatabányán

NT, WL

2012. augusztus 22., szerda 14:28, frissítve: szerda 17:33

Egy férfi felvágta két gyerekének és feleségének az ereit, majd magával is végezni próbált a tatabányai Sport Hotelben, a mentők mindannyiukat kórházba szállították – mondták el a szálloda névtelenséget kérő munkatársai.

A rendőrség közleménye szerint két gyermeket és két felnőttet szállított kórházba a mentő szerdán délután egy tatabányai hotelből vágási sérülésekkel, melyeket a család férfi tagja okozott feleségén és gyermekein, majd önmagát is megsebesítette. A család 10 óráig nem hagyta el a bérelt szobát, ezt követően talált rájuk a hotel portása. A Hír TV úgy tudja, senki nincs életveszélyes állapotban: a gyerekek könnyebben, az anya középsúlyosan, míg az férfi súlyosabban sérült meg.

A személyzet a tragédiáról a mentőktől értesült, akik a 109-es szobából érkezett hívásra mentek ki a hotelbe. A család magyar állampolgárokból áll, akik több hete a szállodában laktak. A Hír TV meg nem erősített információi szerint a szülők a gyerekek nevelőszülei voltak – nem tatabányaiak – és az elmúlt napokban nyugtatókat szedtek, mivel nem voltak jó idegállapotban.

Az eset részleteiről csütörtökön számol be a főkapitányság.

Nem az első ilyen eset

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Mint ismert, hétfőn láncfűrésszel akart véget vetni egy családi viszálynak Somogygesztiben egy férfi, akit végül kommandósok fékeztek meg. Korábban a Fejér megyei Kulcson egy ámokfutó mészárolta le a családját áprilisban, március végén pedig egy fiatal végzett édesanyjával egy bárddal és egy késsel. Tavaly júliusban a Bajához tartozó Mártonszálláson egy 47 éves asszony gyógyszerrel megmérgezte örökbe fogadott lányát és két nevelt fiát, s magával is végezni akart. A 10 éves kislány meghalt, a két kisfiú kihányta a gyógyszereket, s az elkövető nő is életben maradt. Ugyanezen a napon a Pest megyei Valkón egy 27 éves férfi több késszúrással megölte édesanyját, nagyanyját és barátnőjét, majd magával is végzett.

2010 augusztusában az ácsi családirtás rázta meg az országot, egy 28 éves férfi megölte 27 éves élettársát és annak két kiskorú gyermekét, majd magával is végzett. Tényőn pedig 2010. március 15-én történt vérfürdő, melynek során egy férfi előbb a feleségét, majd két kislányát ölte meg baltával, magát előbb késsel sebezte meg, végül láncfűrésszel vágta el a saját nyakát.

Forrás: Hír TV/MTI/MNO

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.